Nevreme besnelo Donjom Austrijom, podrumi i garaže pod vodom!

Nove padavine

Nevreme besnelo Donjom Austrijom, podrumi i garaže pod vodom!

Austrija -
U mestu Protes podrumi su poplavljeni do plafona, nadošli potok ušao je u garaže i oštetio desetine automobila

BADEN - Jako nevreme u Donjoj Austriji sinoć je nanelo velike štete domaćinstvima i poslovnim objektima, a čak 850 vatrogasaca izašlo je na teren. Najteža situacija je u opštinama Lilienfeld, Genzerndorf i Baden, gde su jake padavine izazvale velike poplave.

U mestu Kinek (Kieneck) u opštini Lilienfeld voda je odnela most i poplavila glavnu ulicu, zbog koje je saobraćaj satima bio u prekidu. Veliku štetu pretrpela je i lokalna fabrika kutija, čije su prostorije, uključujući i proizvodne pogone i kancelarije, bile potopljene.

Ogromne količine padavina potopile su i veliki broj podruma, iza jedne kuće nastalo je klizište, koje su hitne službe pregradile, a voda je pumpama i kanalima odvođena kako bi se sprečilo urušavanje. Materijalna šteta još uvek nije procenjena, a nadležni su sigurni da će radovi na raščišćavanju trajati danima.

U mestu Protes (Prottes) u opštini Genzerndorf (Gänserndorf) veliki broj podruma bio je poplavljen do plafona, nadošli potok ušao je garaže i oštetio desetine automobila. U opštini Baden, kiše su poplavile nekoliko deonica puta B18, a vatrogasci su intervenisali i u Medlingu (Mödling), Hornu, Cvetlu (Zwettl) i Bruku an der Lajta (Bruck a.d. Leitha).

Jake padavine u nedelju uveče zabeležene su i u gradu Salcburgu (81 litar po metru kvadratnom), dok su u Tirolu delimično poplavljeni putevi L203 i L3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track