HUMANI GEST: Mladi iz poplavljenih područja besplatno borave u Austriji!
Foto: OJAB

Austrijski radnički pokret mladih (ÖJAB)

HUMANI GEST: Mladi iz poplavljenih područja besplatno borave u Austriji!

Austrija -
U maju, prilikom primopredaje humanitarne pomoći, videli smo samo deo razmera katastrofe i koliko je ljudima zaista potrebna pomoć, kaže za Kurir Tijana Milinković, koordinator projekta

BEČ - Austrijski radnički pokret mladih (Österreichische Jungarbeiterbewegung, ÖJAB) ugostiće oko 50 mladih od 14 do 18 godina iz poplavljenih područja Srbije, BiH i Hrvatske. Oni će u Austriji boraviti besplatno, od 13. do 23. avgusta.

Cilj ove humanitarne akcije je da mladi barem na kratko zaborave na strahote koje su doživeli u vreme poplava.

Akcija se organizuje uz podršku Grada Beča, brojnih gradskih institucija i sponzora. Tokom boravka u Austriji za mlade goste biće upriličena zvanična poseta Kancelariji premijera i austrijskom parlamentu.

"U maju, prilikom primopredaje humanitarne pomoći, videli smo samo deo razmera katastrofe i koliko je ljudima zaista potrebna pomoć. Očaj i strah je prisutan kao i za vreme poplava. Mi, nažalost, ne možemo da nadoknadimo sve gubitke, ali se nadamo da ćemo organizjujući boravak mladih u Austriji bar nekima da priuštimo oporavak“, kaže za Kurir Tijana Milinković, koordinator ovog projekta.

Kako bi se ova humanitarna akcija realizovala u potpunosti, ÖJAB je hitno potrebna finansijska podrška. Svi humani ljudi koji žele da doprinesu ovoj akciji, novčana sredstva mogu da uplate na žiro račun:

"Hubert Schober-Sozialfonds der ÖJAB“,

Raiffeisenlandesbank NÖ.-Wien AG,

IBAN: AT583200000003531100, BIC: RLNWATWW, sa naznakom „Hochwasserferien“.

Više informacija možete dobiti na http://bildung.oejab.at.

Poslali pomoć vrednu 50.000 evra

Tokom majskih poplava ÖJAB je sakupio više od 15 tona humanitarne pomoći, vredne oko 50.000 evra, koja je zahvaljujući Savezu izviđača Beograda, kao i privatnim kontaktima u BiH, isporučena u ugrožena područja. Organizacija ÖJAB je osnovana 1946. godine. U Austriji poseduje 29 domova za stanovanje, od toga 23 studentska i omladinska doma, tri doma za negu starijih lica, dva generacijska doma i jedan interkulturalni dom. ÖJAB je ujedno aktivan i u području obrazovanja, učestvuje u humanitarnim akcijama, pruža direktnu pomoć mladima i za njih organizuje različite obrazovano-kulturne aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track