(VIDEO) STUDENTI DRŽE ČAS: Evo šta ste mogli da napravite za 19 milijardi bačenih na Hipo banku!

Genijalno

(VIDEO) STUDENTI DRŽE ČAS: Evo šta ste mogli da napravite za 19 milijardi bačenih na Hipo banku!

Austrija -
Prema rečima studenata, jedan jedini pogled na ovu maketu biće dovoljan svakom Austrijancu da zaista shvati koliko je 19 milijardi evra, koliko je država bacila niz vodu kupovinom Hipo banke

BEČ - Grupa studenata sa tehničkog univerziteta u Beču izradila je projekat pod nazivom "Milijarderski grad“, ukazujući na taj način šta se sve moglo izgraditi za 19 milijardi evra koliko je država izgubila kupovinom propale Hipo banke (Hypo).

U ovom fiktivnom gradu, kojeg su studenti nazvali "Hipotopija“, živelo bi 102.574 stanovnika i prostirao bi se na površini od 12,17 kvadratnih kilometara. Koliko je država izgubila u procesu sa Hipo bankom najbolje govori podatak da, kad bi postojala, "Hipotopija" bi bila šesti Austrijski grad po veličini.

Za sada, studenti su napravili 3D video prikaz ovog grada, a od oktobra će započeti i izrada makete koja će biti izložena ispred Karlove crkve (Karlskirche), u četvrtom bečkom okrugu.

Prema rečima studenata, jedan jedini pogled na ovu maketu biće dovoljan svakom Austrijancu da zaista shvati koliko je 19 milijardi evra, koliko je država bacila niz vodu kupovinom Hipo banke.

http://www.youtube.com/watch?v=MJPR5FCMXws

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track