NIDERMILBIHLER (SPÖ): Štrahe može da bude samo parti gradonačelnik Ibice!

Ispod pojasa

NIDERMILBIHLER (SPÖ): Štrahe može da bude samo parti gradonačelnik Ibice!

Austrija -
Za razliku od bezidejne Slobodarske partije i njihovog "parti tigra“, gradonačelnik Hojpl i bečke socijaldemokrate imaju jasnu predstavu kako treba da izgleda budućnost ovog grada, zaključio je Nidermilbihler

BEČ - Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler), sekretar bečke pokrajinske organizacije Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) i poslanik pokrajinskog parlamenta, žestoko je napao lidera Slobodarske partije (FPÖ) Hajnca-Kristijana Štrahea (Heinz – Christian Strache) zbog njegove izjave da 2015. godine planira da postane gradonačelnik Beča, a tri godine kasnije i premijer Austrije.

"Do izbora u Beču ostalo je više od godinu dana, a Štrahea je već uhvatila panika. Jasna poruka gradonačelinka Mihaela Hojpla (Michael Häupl, SPÖ) da će se ponovo kandidovati za mesto gradonačelnika na pokrajinskim i opštinskim izborima 2015. godine uzdrmala je Slobodarsku partiju (FPÖ) do temelja. Zato sada lider slobodaraca Štrahe i daje ovakve neutemeljene i panične izjave“, rekao je Georg Nidermilbihler, kometarišući Štraheovu izjavu za dnevni list Esterajh da ima u planu da 2015. godine postane gradonačelnik Beča, a 2018. premijer Austrije.

Prema Nidermilbihlerovim rečima, Štrahe očajnički traži posao i odgovara mu bilo koja funkcija koju država može da ponudi.

"Gradonačelnik, premijer, predsednik republike, Štrahe bi sve radio“, naglasio je Nidermilbihler.

On takođe dodaje da Štrahe neće uspeti da osvoji nijednu od ovih funkcija.

"On može u najboljem slučaju da postane samo parti gradonačelnik Ibice, jer tamo često boravi i poznaje celu situaciju“, sarkastično je rekao Nidermilbihler i nastavio u istom tonu:

"Za razliku od bezidejne Slobodarske partije i njihovog "parti tigra“, gradonačelnik Hojpl i bečke socijaldemokrate imaju jasnu predstavu kako treba da izgleda budućnost ovog grada“, zaključio je Nidermilbihler.

Hajnc-Kristijan Štrahe (Foto: Reuter)
Hajnc-Kristijan Štrahe (Foto: Reuter)

Prema njegovim rečima, gradonačelnik Hojpl i bečki SPÖ se bore da osiguraju ekonomsku stabilnost i socijalnu jednakost, da stvore prijateljski suživot svih građana Beča i omoguće najbolju budućnost za svu decu ovog grada. Investiranjem u obrazovanje, stanovanje, tržište rada i zdravstveni sistem, bečke socijaldemokrate dosledno pronalaze prava rešenja, kaže Nidermilbihler.

"Kad je kvalitet života u pitanju, naš cilj je jasan, Beč i dalje mora ostati broj jedan u svetu. U vezi sa svim važnijim pitanjima slobodarci znaju samo da ocrnjuju druge, pritom, ne iznoseći nijednu konstruktivnu ideju. Iz tih razoga FPÖ će doživeti pravi krah na predstojećim izborima“, izjavio je za kraj Nidermilbihler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track