MAJKA: Sina nisam otela nego odvela na odmor u Mađarsku!
Foto: FOto Heute.at Screenshot

NOVI DETALJI OTMICE DETETA U CENTRU BEČA

MAJKA: Sina nisam otela nego odvela na odmor u Mađarsku!

Austrija -
Mađarska državljanka ispričala je svoju stranu priče i tvrdi da je njen bivši suprug zapravo oteo dete u aprilu i odveo ga iz Mađarske u Austriju te da je prestao od tada da joj se javlja

BEČ - Nakon što je četvorogodišnji Klaus (ime promenjeno) protekle nedelje usred bela dana otet u centru Beča dok je sa dadiljom bio u šetnji, oglasila se i dečakova majka (35), koja se sa detetom trenutno nalazi u Mađarskoj.

Višemesečna svađa bivših supružnika oko starateljstva nad mališanom, eskalirala je prošle nedelje kada su se dva automobila zaustavila u ulici Burggasse i otela mališana iz ruku uplašene dadilje.

Prema policijskim navodima, u jednom od automobila nalazila se i majka mališana, “nalogodavac” ove otmice. Međutijm oglasila se i majka inače mađarska državljanka (35), koja je putem svog advokata austrijskoj javnosti poručila da dete nije oteteo, već je “na odmoru u otadžbini”.

Majka je ispričala svoju stranu priče. Ona tvrdi da je dete koje ima mađarsko državljanstvo, živeo je u Mađarskoj devet meseci, gde je čak krenuo i u vrtić, a da ga je otac u aprilu ove godine “oteo” i odveo u Austriju. Bivšoj supruzi se više nije javljao na telefon. Budući da nije znala šta joj je sa detetom, majka je odlučila da uzme stvar u svoje ruke.

Da li je ovo prava istina utvrdiće istraga. Pravna zastupnica oca otetog dečaka pre nekoliko dana je izjavila da je nakon psihijatrijskog veštačenja u Mađarskoj sud odlučio da bi za dete bolje bilo da ostane sa ocem u Austriji. Navodno je otac u aprilu kada je preuzeo dete, ustanovio da sa detetom nešto nije u redu.

Kada ga je odveo kod lekara ustanovljeno je da je detetu ruka polomljena pre nekoliko dana, a da majka to nije ni primetila. Tada je zatražio samistalno starateljstvo koje mu je i dodeljeno.

Sada je na potezu mađarski sud koji je nadležan za ovaj slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja