PANIKA NA LETU IZ BEČA: Pretrnuli od straha, mislili da će se avion zalediti!
Foto: Reuter

Drama iznad Belorusije

PANIKA NA LETU IZ BEČA: Pretrnuli od straha, mislili da će se avion zalediti!

Austrija -
Odmah su pozvali tehničko odeljenje aviokompanije i ubrzo je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se letelica vrati u Beč

BEČ - Panika među posadom i putnicima zavladala je na letu austrijske aviokompanije “Austrjan Erlajnz” iz Beča ka Pekingu kada je bord kompjuter "boinga 767" sat vremena po poletanju upozorio da se avion ledi!

Incident se dogodio 6. avgusta, kada su iznad Minska u Belorusiji piloti “Austrijan Erlajnza” dobili upozorenje da se pokvario sistem protiv zaleđivanja i da se avion ledi! Odmah su pozvali tehničko odeljenje aviokompanije i ubrzo je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se letelica vrati u Beč, gde je bez problema sletela na aerodrom u Švehatu.

Inspekcijom letelice ustanovljeno je da sistem protiv zaleđivanja besprekorno funkcioniše i da se pokvario kompjuterski sistem u kokpitu, koji je izdao lažnu uzbunu. Iz “Austrijan Erlajnzu” je stigla informacija da nijedan od 215 putnika nije bio u opasnosti, te da su svi putnici dobili nove karte i istog dana seli u drugi avion ka Pekingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track