SKANDAL: Specijalci razvalili pogrešan stan a sad neće da plate štetu!
Foto: Printscreen Youtube

MUP Ausutrije se pravi lud

SKANDAL: Specijalci razvalili pogrešan stan a sad neće da plate štetu!

Austrija -
Ministarstvo unutrašnjih poslova odbija da plati 2.580 evra za nastalu štetu koja je nastala prilikom hapšenja jednog narko dilera u martu ove godine

BEČ - Specijalna policijska jedinica WEGA u martu ove godine pri hapšenju jednog narko dilera srušila je greškom i vrata magacina Manfreda Pelmana (Manfred Pöllmann). Ministarstvo unutrašnjih poslova međutim odbija da plati nastalu štetu u visini od 2.580 evra.

Manfred Pelman poseduje dve prodavnice u 11. bečkoj opštini koje je, pre hapšenja osumnjičenog, policiji stavio na raspolaganje čitavih šest meseci, kako bi neometano mogli da vrše osmatranja. Iako od 1962. godine sarađuje sa policijom, sada, kada je njemu potrebna pomoć, svi su mu okrenuli leđa. Ministarstvo unutrašnjih poslova složilo se da plati samo mali deo nastale štete (892,90 evra), jer im je celokupan iznos previše novca.

„Ovo je nečuveno. Iako je čitav slučaj njihova greška, sada ja moram da platim dve i po hiljade evra“, očajan je Pelman.

Pripadnici specijalne policijske jedinice WEGA su u martu ove godine pri hapšenju jednog narko dilera „u žaru borbe“ srušili i vrata magacina Manfreda Pelmana, koji se nalazio odmah uz stan osumnjičenog. Nasilno otvaranje vrata nanelo je totalnu štetu regalu sa robom, kao i ormariću u kome je 71-godišnjak čuvao poslovne knjige.

Budući da se magacin nalazio u opštinskoj zgradi, grad je besplatno zamenio polomljena vrata, ali nije odgovoran za saniranje štete u unutrašnjosti magacina. Štetu u visini od 2.580 evra moralo bi da plati MUP, jer Pelmanovo osiguranje to odbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track