SKANDAL: Silovatelj pušten na slobodu!
Foto: Shutter.

Odbijena žalba Državnog tužilaštva

SKANDAL: Silovatelj pušten na slobodu!

Austrija -
Viši sud u Inzbruku oslobodio je iz pritvora šesnaestogodišnjaka koji je brutalno silovao devojku (20) nanavši joj teške povrede glave i genitalija

INZBRUK - Mladić (16), koji je priznao da je silovao dvadesetogodišnju devojku na Georgfestu u Forarlbergu i tom prilikom joj naneo teške telesne povrede, pušten je iz pritvora krajem jula.

Državno tužilaštvo podnelo je žalbu koja je u ponedeljak odbijena na Višem pokrajinskom sudu u Inzbruku.Mladić je uhapšen nekoliko dana nakon što je napad prijavljen policiji u Feldkirhu u Forarlbergu. Iako je i sam priznao zločin, nadležni sudija ga je pustio iz pritvora već posle dve nedelje. On se od tada nalazi na slobodi, a jedina “kazna” je to što mora da se pridržava dogovorenih uslova.

Devojka koju je upoznao na Georgfestu, je prema njegovim rečima najpre dobrovoljno pristala na seksualni odnos, ali su se onda posvađali. Tada ju je počinilac brutalno silovao, nanevši joj teške povrede glave i genitalija, zbog čega je devojka bila hitno operisana.

Prilikom ispitivanja žrtve policija nije dobila nikakva nova saznanja, budući da se dvadesetogodišnjakinja ničega ne seća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track