KAD JE HITNO: Vodič kroz bečke toalete!
Foto: COMPRESS

Ništa ne prepuštaju slučaju

KAD JE HITNO: Vodič kroz bečke toalete!

Austrija -
Besplatni “WC vodič kroz grad” pokazuje put do najbližeg javnog toaleta, a na karti ih je ucrtano više od 200 po svim bečkim opštinama

BEČ - Da bi Bečlijama ali i turistima olakšali posao kada im je potrebno da se olakšaju, urađen je specijalni “WC vodič kroz grad”. Osim PDF verzije, moguće je poručiti, takođe besplatnu, štampanu verziju plana.

Ovaj PDF dokument pokazuje put do najbližeg javnog toaleta, a na karti je ucrtano više od 200 javnih toaleta koji su označeni po bečkim opštinama, a posebno je naznačeno gde se nalaze pisoari kao i toaleti za invalide.

Vodič se može uzeti na adresi: http://www.blasengesundheit.at/wp-content/uploads/2014/07/WC-Fuehrer.pdf

Tvorci ovog vodiča želeli su, ne samo da ponude novu besplatnu uslugu, već i da skrenu pažnju na problem sve većeg broja građana koji imaju problem sa "slabom bešikom", koji je u austrijskom društvu i dalje tabu tema.

Pregledno... Mapa toaleta u Beču
Pregledno... Mapa toaleta u Beču

“Inkontinencija je i dalje tabu tema, iako samo u Austriji čak milion ljudi ima ovaj problem. U Beču čak 100.000 građana boluje od “slabe bešike”, a čak dve trećine pogođenih su žene”, objasnio je predsednik Austrijskog medicinskog društva za borbu protiv inkontigencije (MKÖ), Maks Vunderlih (Max Wunderlich).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track