Kuću napunio zmijama pa ih prodavao preko interneta!
Foto: Rts.rs

U Beču cveta nelegalna trgovini životinjama

Kuću napunio zmijama pa ih prodavao preko interneta!

Austrija -
Kada je bečka policijasu ušli u stan Italijana koji je na portalu nudio egzotične vrste na prodaju zatekli su više od 40 životinja a najviše gmizavaca

BEČ - Austrijske vlasti podnele su krivičnu prijavu protiv Italijan koji je u stanu ilegalno držao i prodavaodržao više od 40 različitih egzotičnih životinja a najviše zmija i reptila.

On je preko jednog poznatog austrijskog internet-portala nudio na prodaju od tigrastih pitone, do gekona. Članovi udruženja za zaštitu životinja koji su se predstavili kao potencijalni kupci, ušli u stan ovog ilegalnog trgovca u 3. bečkoj opštini i tamo zatekli više od 40 životinja.

Gmizavci i druge životinje u stanu su držane u potpuno neprikladnim i nebezbednim uslovima. Gekone je držao u običnim plastičnim kesama izveštava bečki list Kronen Cajtung. Sa ovom grupom „kupaca“ bili su i predstavnici gradskih organa vlasti, kao i policija. Italijanu su životinje oduzete, a protiv njega podneta krivična prijava.

„Šokirana sam činjenicom da se i dalje na internetu nalazi na hiljade oglasa za prodaju životinja, iako je to zabranjeno“, izjavila je Uli Sima (Ulli Sima), bečka pokrajinska minsitarka za ekologiju.

Grad Beč je pojačao kontrolu i pooštrene mere protiv ilegalne trgovine životinjama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track