SVAKA PARA DOBRODOŠLA: Čekovi otišli u Srbiju i Bosnu!
Foto: Arhiva AK

Pomoć Radničke komore Salcburga za poplavljene

SVAKA PARA DOBRODOŠLA: Čekovi otišli u Srbiju i Bosnu!

Austrija -
Radnička komora Salcburga, na čelu sa predsednikom Sigfridom Pihlerom, u humanitarnoj akciji sakupila 10.000 evra za postradale od poplava

SALCBURG - Radnička komora Salcburga kao mnogo puta do sada pritekla je u pomoć Srbiji i BiH. Ovoga puta sakupljeno je evra namenjenih za pomoć postradalima u majskim poplavama koje su pogodile Srbiju i Bosnu i Hrecegovinu.

Ček u iznosu od 5.000 evra je ispred srpske zajednice svečano predat generalnom konzulu u Salcburgu, Vladimiru Novakoviću, koji je pokretač mnogih humanitarnih akcija , a ispred republike Bosne i Hercegovine, drugi ček u iznosu od 5.000 evra primila je ambasadorka BiH u Beču, Tanja Milašinović-Martinović.

Pomoć u novcu i robi koja je takođe poslata ugroženim područjima dale su mnoge salcburške firme, ali treba napomenuti da se u akciji posebno angažovala Đuja Tešanović - Bećirević, član upravnog odbora Radničke komore Salcburga.

Nesebičnu pomoć pružili su i predsednik RK Sigfrid Pihler, direktor Gerhard Šmit, kandidatkinja za evropski parlament Hajdi Hiršbihler kao i dugogodišnji član austrijskog parlamenta i dokazani prijatelj Srba, Džeki Majer.

Ček za poplavljene u  BiH... Martin Nojrajter, Hajdi Hiršbihler, Tanja Milašinović-Martinović, Sigfrid Pihler, Đuja Tešanović-  Bećirević
Ček za poplavljene u BiH... Martin Nojrajter, Hajdi Hiršbihler, Tanja Milašinović-Martinović, Sigfrid Pihler, Đuja Tešanović- Bećirević

Pomoć stiže od svih

Veliku pomoć u prikupljanju i slanju pomoći ugroženima od poplava proteklih meseci pružila su i tri naša kulturno umetnička društva iz Salzburga: „Opanak“, „Stevan Sinđelić“ i „KSZS“. Fudbalski klub „Salzburg United“-a organizovao je humanitarni koncer za prikupljanje novčanih sredstava koja su poslata svim poplavljenim područjima na teritoriji ex Jugoslavije.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track