ŠAKOM U GLAVU: Žena udarila muslimanku jer nosi feredžu!
Foto: Bečke Linije

Treći napad na muslimanke u Beču

ŠAKOM U GLAVU: Žena udarila muslimanku jer nosi feredžu!

Austrija -
Iako policija sumnja da se radi o ženi sa psihičkim problemima, i da je izbor žrtve bio slučajan, Zeliha Čiček (37) kaže da je motiv bio religiozne prirode

BEČ - Bečlijka Zeliha Čiček (37) napadnuta je usred bela dana na stanici linije U3. Nepoznata žena prišla je Turkinji, koja je u tom momentu završavala telefonski razgovor, i udarila je pesnicom u lice.

Iako policija sumnja da se radi o ženi sa psihičkim problemima, i da je izbor žrtve bio slučajan, Zeliha, kao i Islamska verska zajednica u Austriji veruju da je motiv bio religiozne prirode. Ovo je već treći napad na muslimanke koje suzabrađene u maramu. Zeliha Čiček muslimanskoj deci u specijalnoj školi u 3. bečkoj opštini drži časove veronauke i majka je troje dece.

“Žena mi je prišla i glasno mi se obratila na engleskom. Odgovorila sam joj da sa mnom slobodno može da priča nemački”, objasnila je Zeliha Čiček. Tada je žena bez upozorenja udarila u lice. Jedan od očevidaca priskočio je u pomoć napadnutoj ženi, ali ga je agresivna Austrijanka izgrebala po licu, a zatim se dala u beg.

Policija i dalje traga za neidentifikovanim napadačem, a žrtva sumnja da je ženi zasmetala njena muslimanska marama.

Zeliha je treća muslimanka napadnuta na ulici od 22. avgusta. Najpre je nepoznati muškarac povredio slabo pokretnu ženu (84) u 10. bečkoj opštini, a zatim je u begu naneo lakše povrede još jednoj Turkinji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track