NA KVARNO: Amerikanci preotimaju posao bečkim taksistima!

Rupa u zakonu

NA KVARNO: Amerikanci preotimaju posao bečkim taksistima!

Austrija -
Nije ugrožena samo domaća taksi industrija, već i bezbednost bečkih putnika, koji su, u slučaju da dođe do saobraćajne nesreće, prepušteni sami sebi, jer kompanija ne snosi nikakvu odgovornost, upozorava Gekan Keskin

BEČ - Američka firma “Uber” koja u Austriji nema dozvolu za pružanje taksi usluga preotima posao bečkim taksitima koji imaju uredne dozvole za rad, tvrdi Gekan Keskin (Gökhan Keskin), zamenik predstavnika frakcije putničkog saobraćaja u Privrednoj komori Beča. Keskin je i predsedavajući stručne grupe taksi prometa i preduzeća za najam vozila u Socijaldemokratskoj privrednoj zajednici (SWV) .

Ova firma je, prema Keskinovim rečima, iskoristila rupu u zakonu da bez ikakve dozvole, pruža taksi usluge i rentira automobile. Prema njegovim rečima, "Uber" putem besplatne mobilne aplikacije upućuje građane na samostalne vozače ili čak fizička lica koja uopšte nemaju dozvolu za obavljanje ove delatnosti.

Keskin upozorava da nije ugrožena samo domaća taksi industrija, već i bezbednost bečkih putnika, koji su, u slučaju da dođe do saobraćajne nesreće, prepušteni sami sebi, jer kompanija ne snosi nikakvu odgovornost!

“Privredna komora Beča i njen predsednik Valter Ruck (Walter Ruck, ÖVP) morali bi odmah da se angažuju i u interesu svojih članova stave tačku na ovaj poslovni model. Nemačka je prepoznala opasnost i odmah reagovala, a isto moramo učiniti i mi. Ne možemo dozvoliti da bečka taksi preduzeća budu “pregažena”, objasnio je Keskin i pozvao se na sudsku odluku koja zabranjuje poslovanje “Ubera” u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track