POSLE SAMOUBISTVA OCA: Tuže devojčicu od 13 godina i traže 70.000 evra!

Mutne radnje

POSLE SAMOUBISTVA OCA: Tuže devojčicu od 13 godina i traže 70.000 evra!

Austrija -
Sumnjivo je to što je firma u trenutku samoubistva vlasnika sasvim solidno poslovala. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, advokat koji je preuzeo firmu iznenada je proglasio insolventnost

BEČ - Posle očevog samoubistva, trinaestogodišnju devojčicu iz Austrije dočeko je novi šok. Stečajni upravnik firme koja je pripadala njenom pokojnom ocu zahteva od nje da plati advokatu, koji je nakon smrti vlasnika nastavio da upravlja firmom, 70.000 evra, plus kamatu! Naime, stečajni upravnik tvrdi da je pokojni vlasnik ilegalnim sredstvima izvukao iz firme pomenutu sumu.

U celoj priči sumnjivo je to što je firma u trenutku samoubistva vlasnika sasvim solidno poslovala. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, advokat koji je preuzeo rukovodstvo nad firmom iznenada je proglasio insolventnost.

Stečajni upravnik je podneo i tužbu protiv devojčice kao jedine legitimne naslednice imovine pokojnog vlasnika firme i od nje zahteva da advokatu isplati novac.

"Ne znam kako da platim traženu sumu kada moj kapital iznosi samo 20 evra mesečnog džeparca“, rekla je tužna devojčica. Njena majka kaže da će u slučaju da sud donese odluku u korist stečajnog upravnika morati da prodaju kuću u kojoj žive da bi isplatili traženu sumu.

Florian Štajnvendtner (Florian Steinwendtner), advokat koji zastupa devojčicu, kaže da je začuđen ovom tužbom i da se nada da će stečajni upravnik ipak promeniti odluku.

"Uopšte mi nije jasno kako je stečajni upravnik mogao da tuži devojčicu kad testament njenog pokojnog oca još uvek nije otvoren, te se uopšte ne zna da li će i koliko naslediti moja klijentica“, naglasi6o je advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track