POKRENUO BIZNIS: Za 21.000 evra prodaje grobna mesta pored Betovena i Bramsa!
Foto: Wikipedija

Klasika i na onom svetu

POKRENUO BIZNIS: Za 21.000 evra prodaje grobna mesta pored Betovena i Bramsa!

Austrija -
Ne mogu da verujem da ćemo ovde živeti, tačnije, ne mi, već naše duše, uz sve ove poznate muzičare, izjavio je vlasnik, ne krijući oduševljenje

BEČ - Jedno japansko preduzeće zakupilo je grobnicu na bečkom Centralnom groblju, kako bi zainteresovani Japanci, kada dođe vreme, mogli da počivaju pored Betovena, Bramsa i Štrausa. Grobnica namenjena ljubiteljima klasične muzike nalazi se tik uz grobove poznatih kompozitora, a "počivanje u miru" ovde košta 21.000 evra.

Direktor firme ranije je radio u jednom pogrebnom preduzeću i iz iskustva zna da je smrt unosan biznis. Japanac je od grada Beča iznajmio grobnicu u kojoj ima mesta za 310 urni i to u narenih 99 godina. On smatra da će fanovi klasične muzike iz celog sveta, a posebno oni iz Japana, rado platiti da počivaju pored svojih idola. Centralno groblje je, na kraju krajeva, turistička atrakcija, koju svaki japanski posetilac obiđe dok je u Beču.

"Ne mogu da verujem da ćemo ovde živeti, tačnije, ne mi, već naše duše, uz sve ove poznate muzičare“, izjavio je vlasnik, ne krijući oduševljenje. Za 21.000 evra pepeo preminulih ljubitelja klasike avionom će biti prebačen u Beč. Zatim će urna na crnom plišanom jastuku biti preneta do grobnice, dok se u pozadini čuje muzika iz dela proslavljenih klasika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track