JANKOVIĆ: Bečki bal je tradicija koja povezuje Srbiju i Austriju!
Foto: Vladimir Kozomara

SVEČANI PRIJEM U AMBASADI SRBIJE U BEČU

JANKOVIĆ: Bečki bal je tradicija koja povezuje Srbiju i Austriju!

Austrija -
Beograd je grad otvorenog srca i svi gosti iz Austrije, koji će ove godine posetiti Bečki bal, u Beogradu će se sigurno osećati kao kod kuće“, rekao je šef srpske diplomatije u Austriji Pero Janković
1 / 6 Foto: Vladimir Kozomara

BEČ - Pero Janković, ambasador Republike Srbije u Austriji organizovo je sinoć u prostorijama ambasade u Beču svečani prijem povodom trećeg po redu Bečkog bala koji će se održati 4. oktobra u Beogradu.

Bečki bal u Beogradu već postaje tradicija. To posebno raduje nas koji težimo ka što tešnjem povezivanju Srbije i Austrije“, naglasio je ambasador Janković u svom pozdravnom govoru. On je takođe rekao da Bečki bal predstavlja izuzetnu mogućnost za zbližavanje i bolje upoznavanje građana Srbije i Austrije.

„Beograd je grad otvorenog srca i svi gosti iz Austrije, koji će ove godine posetiti Bečki bal, u Beogradu će se sigurno osećati kao kod kuće“, rekao je šef srpske diplomatije u Austriji.

Svoj govor ambasador Janković završio je pozivom „Svi na valcer“, kojima inače ceremonijal-majstor otvara bal.

Zdravica...Andreas Launer, Darko Miloradović i Pero Janković
Zdravica...Andreas Launer, Darko Miloradović i Pero Janković

Darko Miloradović, Bečlija srpskog porekla, inicijator i organizator ove kulturne manifestacije naglasio je da je ponosan što će i ovoga puta srpska prestonica ugostiti istaknute ličnosti kako Srbije, tako i Austrije. „Bečki bal u Beogradu je jedna spona više u dugogodišnnjim prijateljskim odnosima između naših naroda“, istakao je Miloradović.

Prijemu u Ambasadi prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i privrednog života Austrije, kao i predstavnici srpske dijaspore. Svečanom prijemu su između ostalih prisustvovali i Peko Baksant (Peko Baxant), poslanik u skupštini grada Beča (SPÖ) i generalni sekretar socijaldemokratskog privrednog saveza (SWV Wien), Johan Gudenus (Johann Gudenus), predsednik odborničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj Gradskoj skupštini, Andreas Launer, šef odeljenja za međunarodne odnose grada Beča, Markus Ornig, NEOS Beč.

Među zvanicama su bili i Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćasko-slobodarske platforme (CFP), Darko Marković, predsednik odeljenja "Mi" socijaldemokratskog privrednog saveza, Radivoje Petrikić, predsednik Austrijsko-srpskog privrednog foruma, Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji, Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču

Prijem u Ambasadi Srbije povodom održavanja Bečkog bala u Beogradu
Prijem u Ambasadi Srbije povodom održavanja Bečkog bala u Beogradu

Prijemu su prisustvovali i Uve Tajmer (Uwe Theimer), dirigent čuvenog Opernbal orkestra (Opernball Orchester), Hajnc Hajdenrajh (Heinz Heidenreich), koreograf Bečkog bala u Beogradu, Marcela Cerno, šefica odelenja za balove grada Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja