Od ponedeljka troje dece palo kroz prozor a jedno preminulo!
Foto: Kurir-info

Serija užasnih nesreća u Gornjoj Austriji

Od ponedeljka troje dece palo kroz prozor a jedno preminulo!

Austrija -
Juče je kroz prozor sa prvog sprata ispala devojčica (3) ali je srećom žbunje koje se nalazilo ispod prozora ublažilo pad, tako da nije teže povređena

LINC- Nedelja užasnih tragedija u Gornjoj Austriji. U poslednja četiri dana troje dece palo je kroz prozore svoji stanova. Nažalost noćas je u bolnici u Lincu povredama podlegla devojčica (3), koja je u ponedeljak pala sa četvrtog sprata.

Poslednja nesreća dogodija se juče oko 14 sati kada je kroz prozor sa prvog sprata ispala devojčica (3). Srećom žbunje koje se nalazilo ispod prozora ublažilo pad, tako da devojčica nije teže povređena. Dok je majka spremala ručak u kuhinji devojčica se igrala u sobi.Prema rečima svedoka ona se popela na prozor, jer je htela da mahne drugarici koja se igrala u obližnjem parku. U jednom trenutku dete je izgubilo ravnotežu i naglavačke palo na zemlju.

Sreća u nesreći je što se ispod prozora nalazilo žbunje visoko oko metar, te je ono prilično ublažilo pad. Na lice mesta odmah je došla ekipa hitne pomoći, koja je povređenu devojčicu prebacila na traumatološko odeljenje Opšte bolnice u Lincu. Posle detaljnih pregleda doktori su ustanovili da dete na sreću nije zadobilo nijednu povredu opasnu po život, pa je prebačena u dečiju kliniku na dalje lečenje.

Da podsetimo samo tri dana ranije, takođe u Gornjoj Austriji, u razmaku od nekoliko sati dvoje dece je palo kroz prozor. Nažalost, devojčica (3), koja je pala sa četvrtog sprata u Lincu zadobila povrede opasne po život od kojih je sinoć i preminula.i

Istog dana u gradu Velsu je sa šetog sprata, sa visine od 15 metara, kroz prozor pao dečak (10). Međutim, on je imao više sreće i oporavlja se od zadobijenih povreda a kroz nekoliko dana bi mogao biti otpušten iz bolnice.

Proteklih meseci u Beču se dogodio veliki broj ovakvih nesreća, u kojima su deca zadobijala teške i po život opasne povrede, a jedan dečak (3) je preminuo posle pada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track