IZLAZAK NA REKU: Beč dobija prvu gradsku terasu za odmaranje!
Foto: Wikipedija

Oaza mira u prestonici

IZLAZAK NA REKU: Beč dobija prvu gradsku terasu za odmaranje!

Austrija -
Odmorište će biti izgrađeno iznad trase linije U4 u 5. bečkoj opštini, u blizini stanice Pilgramgasse, imaće zelene površine sa klupama i besplatnim internetom

BEČ - Uz korito rečice Vin (Wien), po kojoj je Beč i dobio ime, u narednom periodu nastaće tri gradska odmorišta-terase. Zamenica gradonačelnika i gradska ministarka za urbanizaciju i prostorno planiranje Marija Vasilaku (Maria Vassilakou, Grüne) za novembar je najavila početak radova.

Prva od tri planirane terase biće izgrađena iznad trase linije U4 u 5. bečkoj opštini, u blizini stanice Pilgramgasse. Terasa, površine 1.000 kvadrata, biće završena u jesen 2015. godine. Ova gradska odmorišta koncipirana su kao oaze mira, ozelenjene površine sa klupama i besplatnim internetom. Osim terase u istoj visini biće izgrađen i pešački most preko rečice Vin, koji će povezivati 5. i 6. bečku opštinu. Ukupni troškovi izgradnje prve terase i mosta preko bečke reke, kao i troškovi uređenja novog odmorišta grad će koštati 4,3 miliona evra.

Detalji izgradnje preostale dve terase još uvek nisu utanačeni. Zna se samo da će jedna, manja terasa (500 m2) biti izgrađena pre mosta Rajnprehtsdorfer brike (Reinprechtsdorfer brücke), dok će se treća (1.000 m2) nalaziti u blizini mosta Nevilbrike (Nevillebrücke). Sve tri terase biće izgrađene uz liniju U4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track