KRIZNI ŠTAB PRIPRAVAN: U Salcburgu izolovan mladić za koga se sumnja da ima ebolu!
Foto: Reuters

Pod prismotrom

KRIZNI ŠTAB PRIPRAVAN: U Salcburgu izolovan mladić za koga se sumnja da ima ebolu!

Austrija -
Mladić iz Liberije, izbeglica koji je prethodno otkriven u salcburškoj regiji Flahgau trenutno je u izolaciji, s obzirom da potiče iz države u kojoj hara ebola

SALCBURG - U bolnicu u Salcburgu primljen je muškarac za koga se sumnja da je inficiran virusom ebole.

Mladić iz Liberije, izbeglica koji je prethodno otkriven u salcburškoj regiji Flahgau trenutno je u izolaciji, s obzirom da potiče iz države u kojoj hara ebola.

Medicinsko osoblje pomno prati da li će se eventualno pojaviti simptomi bolesti. U Salcburgu je u stanju pripravnosti krizni štab za ovakve slučajeve, izjavio je zamenik pokrajinskog čelnika, Kristijan Štekl (Christian Stöckl).

Podsetimo, jedna bolničarka inficirala se virusom na radnom mestu, u bolnici Madridu, u kojoj su prethodno umrla dva pacijenta od ebole. Lekarska pomoćnica iz Norveške zarazila se u Sijeri Leoneu, posle čega je prebačena u bolnicu u Oslu.

U Africi je već više od 3.500 ljudi umrlo od ebole, a u Evropu će bolest doći oko 24. oktobra, kažu prognostičari sa Univerziteta u engleskom Lankasteru. Posebno će biti ugrožene Francuska i Velika Britanija.

Ova prognoza je zasnovana na podacima o letovima putničkih avio­kompanija. Među 30 država sa najvećim rizikom od interkontinentalnog prenosa ebole su, pored Austrije i Nemačka, Švajcarska i Italija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track