BEDA: Regruti iz svog džepa platili povratak sa vojne vežbe do kuće!
Foto: Wikipedia

Oružane snage Austrije u besparici

BEDA: Regruti iz svog džepa platili povratak sa vojne vežbe do kuće!

Austrija -
Umesto pet autobusa, po 190 austrijskih vojnika na poligon došla samo dva. pa su regruti morali sami da plate po 19 evra da bi se autobusima vratili kući

BEČ - Regruti austrijske vojke morali su iz svog džepa da plate troškove puta do kuće posle završetka vojne vežbe na vojnom poligonu Alentštajg (Allentsteig).

Naime, umesto pet dogovorenih autobusa, po 190 vojnika na poligon su došla samo dva. Tako su vojnici koji su ostali bez prevoza morali sami da plate po 19 evra da bi se autobusima, jednog privatnog prevoznika, vratili svojim kućama.

Ovo je još jedan u nizu gafova koji se u poslednje vreme događaju austrijskoj vojsci kao posledica besparice. Već je oformljen stručni tim sastavljen od predstavnika Socijaldemokratske (SPÖ) i Narodne partije (ÖVP) Austrije, koji bi trebao izraditi koncept, strategiju i strukturu programa štednje u austrijskoj vojsci.

Prvi rezultati trebali bi biti poznati za mesec dana.Ovaj tim trebalo bi olakša sprovođenje plana štednje, koji su prošle nedelje predstavili savezni ministar odbrane Gerald Klug (SPÖ) i načelnik generalštaba oružanih snaga Austrije.

Odmah po objavljivanu mera štednje, plan je žestoko kritikovan od strane pokrajinskih struktura Narodne partije. Narodnjaci koji su tradicionalno vodeća politička stranka u mnogim provincijskim delovima Austrije, pobunili su se zbog najavljenog zatvaranja 13 kasarni i rasformiranja vojnih jedinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track