Dvojica demonstranata izbodena noževima u Bregencu!
Foto: Reuters

Protesti protiv Islamske države

Dvojica demonstranata izbodena noževima u Bregencu!

Austrija -
U glavnom gradu austrijske pokrajine Forarlberg održane su demonstracije Kurda protiv IS, i pri tom je došlo do sukoba usled kojih je dva muškarca teško povređena ubodima noža u stomak

BEČ - U austrijskom gradu Bregenc danas posle podne teže su povređene dve osobe u sukobu protivnika i simpatizera Islamske države (IS).

U glavnom gradu austrijske pokrajine Forarlberg održane su demonstracije Kurda protiv IS, i pri tom je došlo do sukoba usled kojih je dva muškarca zadobilo povrede od uboda noža u predelu stomaka. Obe žrtve su prebačene u bolnicu, a jedan je na intenzivnoj nezi, objasnio je portparol policije Ranjer Fric.

Više stotine učesnika protesta, uz veliko prisustvo i pratnju policije, šetala je ulicama centra grada uz transparente "Kobane gori – svet spava", "Turska finansira - IS bombarduje". Na svim raskrsnicama i neuralgičnim tačkama, kao što su železnička stanica i pokrajinska vlada policija je bila prisutna u pojačanom broju, kako ljudstvom tako i helikopterima.

Nakon sukoba pristalica i protivnika IS i prilikom kretanja demonstranata došlo je do incidenta u blizini jedne turske ustanove, gde su bačene petade na demonstrante.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track