ZLOTVOR: Devojčica (2) koju je otac za kaznu ošurio vrelom vodom u kritičnom stanju!

Žrtva zlostavljanja

ZLOTVOR: Devojčica (2) koju je otac za kaznu ošurio vrelom vodom u kritičnom stanju!

Austrija -
Zdravstveno stanje dvogodišnje Leone, koja je primljena u bolnicu sa opekotinama drugog stepena naglo se pogoršalo i lekari joj se bore za život

BEČ - Lekari se bore za život dvogodišnje devojčice Leone, kojoj je prošlog utorka njen otac Aleksander T. (26) vrelom vodom nanaeo teške opekotine. Iako prvih dana devojčicino stanje nije bilo kritično, ono se sada znatno pogoršalo.

Dvogodišnja devojčica primljena je u bolnicu sa opekotinama drugog stepena po čitavim leđima. Roditelji, koji su malu Leonu dovezli u bolnicu, najpre su tvrdili da je devojčicina povreda nesrećan slučaj, da bi se kasnije ispostavilo da su opekotine rezultat očevih "vaspitnih metoda“.

„Devojčica se nalazi u kritičnom stanju i lekari se bore za njen život“, izjavio je danas glasnogovornik Saveza bolničkih ustanova (KAV). On je takođe naglasio da lekari sada čekaju da vide kako će devojčica reagovati na terapije.

Prema rečima policije Aleksanderu T. je zabranjeno da se dalje stara o svojoj deci. Naime, on i njegova partnerka (25) osim male Leone imaju još dva dečaka. Jedan je star sedam sedam godina, adrugi sedam meseci. Obojica se trenutno nalaze kod majke. Takođe, oba dečaka su podvrgnuta ispitivanju kako bi se utvrdilo da li su i oni bili žrtve zlostavljanja, međutim, lekari kod njih nisu pronašli tragove nasilja.

„Mi ćemo i dalje ostati u kontaktu sa majkom ove dece, da bi smo utvrdli koji je najbolji način starateljstva nad decom, kako bi smo im obezbedili sigurnost i odrastanje bez nasilja u slučaju da se njen partner, Aleksanedr T., ponovo vrati u porodicu“, izjavila je Herta Štafa (Hertha Staffa) iz bečkog Magistratskog odeljenja 11, zaduženog za decu, omladinu i porodicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track