STRAŠNO: Umrla devojčica (2) koju je otac za kaznu ošurio vrelom vodom!
Foto: Wikipedija

Preminula u teškim mukama

STRAŠNO: Umrla devojčica (2) koju je otac za kaznu ošurio vrelom vodom!

Austrija -
Uprkos svim naporima lekara, devojčica je danas oko podneva preminula zbog teških povreda, saopštili su iz bolnice

BEČ - Devojčica Leona (2), koju je otac Aleksander T. (26) za kaznu polio vrelom vodom, preminula je danas u bečkoj bolnici Donaušpital, saopšteno je iz bolnice.

Iako austrijski mediji spekulišu da je smrt nastupila usred prestanka rada vitalnih organa, Kristof Mirau (Christoph Mierau), portparol Saveza bolničkih ustanova (KAV), nije želeo da komentariše ove navode.

"Uprkos svim naporima lekara, devojčica je danas oko podneva preminula zbog teških povreda“, rekao je kratko Mirau.

Državno tužilaštvo u Beču pokrenulo je istragu protiv oca Aleksandera T. i devojčicine majke (25). Njih dvoje su već dobili prijavu zbog nepomaganja detetu, dok se protiv oca vodi i istraga zbog zlostavljanja i zanemarivanja maloletnog deteta.

Još uvek nije poznato da li će otac, koji je trenutno na slobodi, biti pritvoren tokom istrage. Iz Državnog tužilaštva u Beču danas je samo kratko saopšetno da čekaju izvještaje iz bolnice i policije.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica primljena je 28. oktobra u bolnicu sa opekotinama drugog stepena po čitavim leđima. Roditelji, koji su malu Leonu dovezli u bolnicu, najpre su tvrdili da je devojčicina povreda nesrećan slučaj, da bi se kasnije ispostavilo da su opekotine rezultat očevih "vaspitnih metoda“.

Iako prvih dana devojčicino stanje nije bilo kritično, ono se prošlog utorka znatno pogoršalo. Nažalost, terapija nije imala učinka i mala Leona je danas izgubila najvažniju bitku.

Devojčica je, prema policijskim navodima, opekotine zadobila 28. oktobra pre podne. Dete je celog dana vrištalo od bolova, ali su je roditelji tek uveče odvezli u bolnicu. Lekari su, preventivno, istog trenutka obavestili policiju i socijalnu službu.

U toku ispitivanja u policijskoj stanici otac Aleksander T. je priznao da već mesecima koristi nehumane vaspitne metode. Svaki put kada dete počne da plače, otac bi devojčicu odneo u kadu i polio je hladnom vodom. Ovoga puta Aleksandru se, kako je rekao "potkrala greška".

"Slučajno sam odvrnuo vrelu vodu. Nakon dve-tri sekunde sam primetio šta sam uradio, pa sam smesta zavrnuo vodu“, pokušao je da se opravda otac. Ipak, ni lekari, ni policijajci ne veruju u ovu verziju priče. Prema rečima lekara, dve-tri sekunde vruće vode na koži ne bi mogle da nanesu ovako ozbiljne opekotine.

Aleksander T. i njegova partnerka imaju još dva dečaka. Jedan je star sedam godina, a drugi sedam meseci. Stariji dečak je podvrgnut ispitivanju kako bi se utvrdilo da li su i on i mlađi brat bili žrtve zlostavljanja. Lekari kod njih nisu pronašli tragove nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track