(VIDEO) PRIPREME ZA EVROVIZIJU: Počela potraga za volonterima!

KAKO BESPLATNO NA EVROSONG

(VIDEO) PRIPREME ZA EVROVIZIJU: Počela potraga za volonterima!

Austrija -
ORF traži najmanje 700 osoba koje bi od 4. do 24. maja preuzele neki od ponuđenih zadataka. Dve stotine prijava pristiglo je pre javnog otvaranja konkursa

BEČ - Austrijski javni servis ORF otvorio je konkurs za volontere na izboru za pesmu Evrovizije. ORF traži najmanje 700 osoba koje bi od 4. do 24. maja preuzele neki od ponuđenih zadataka. Ovo je odlična prilika za sve one koji žele da prisustvuju ovom takmičenju, a nemaju novca za ulaznice.

Zadaci volontera su raznoliki, pa Od uslova koje kandidati moraju da ispune je da budu stariji od 18 godina, da osim nemačkog i engleskog govore još jedan strani jezik, gde će se takmičanje održavati, ali i u pres-centru, fan-zoni ili u evroselu. Svi volonteri, i oni koji rade iza bine, ali i oni koji imaju direktan kontakt sa inostranim zvezdama, imaće zadatak da Beč predstave kao dobrog domaćina.

Od uslova koje kandidati moraju da ispune je da budu stariji od 18 godina, da osim nemačkog i engleskog govore još jedan strani jezik.

Bradata žena dovela je Evroviziju u Austriju... Končita Vurst prošlogodišnja pobednica
Bradata žena dovela je Evroviziju u Austriju... Končita Vurst prošlogodišnja pobednica

„Važno je da pronađemo volontere koji će poznavati jezike delegacija o kojima će se starati. Mislim da se osoba bolje oseća kada je tu neko sa kim može da razgovara na svom maternjem jeziku“, objasnio je rukovodilac i izvršni producent ovog projekta, Edgar Bem (Edgar Böhm).

U Beču se naredne godine očekuje četrdeset delegacija iz različitih evropskih zemalja. Dve stotine prijava već je pristiglo u ORF, još pre javnog otvaranja konkursa. Izbor kandidata počeće u februaru u svim pokrajinama, a u martu će, na kastingu u Beču, biti odlučeno ko će volontirati na takmičenju za pesmu evrovizije u maju. Među zainteresovanima, osim velikog broja studenata, ima čak i penzionera poput Elizabet Hamerer.

„Kada je Končita pobedila u maju ove godine, rekla sam sebi da moram da se prijavim“, objasnila je penzionerka.

Karte za ovo takmičenje biće puštene u prodaju pre katoličkog Božića.

http://www.youtube.com/watch?v=SaolVEJEjV4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track