SELO MOGLI DA DIGNU U VAZDUH: Kuća oca i sina poginulih u eksploziji puna baruta!
Foto: Printscreen Heute.at

ŠOKANTNI NALAZI ISTRAGE

SELO MOGLI DA DIGNU U VAZDUH: Kuća oca i sina poginulih u eksploziji puna baruta!

Austrija -
Od eksplozije radionice na imanju Austrijanca Bernarda F. i njegovog oca Jozefa F., koji su poginuli u nesreći, oštećeni su objekti koji su udaljeni od mesta nesreće čak dva kilometra, a u kući pronađeno 6000 neksplodiranih petardi

KAPFENŠTAJN - Tokom istrage nesreće u štajerskom Kapfenštajnu, u kojoj su stradali Bernhard F. (29) i njegov otac Jozef F. (57), policija je, saopštila da je u procesu raščišćavanja pronađeno između četiri i šest hiljada ručno izrađenih petardi.

Budući da je u noći između utorka i srede specijalna jedinica za demontiranje eksplozivnih naprava konačno završila svoj deo posla, policijski službenici sada rade na otkrivanju uzroka eksplozije, koja je nanela štetu objektima udaljenim i do dva kilometra.

„Tako snažna eksplozija je zaista neuobičajna, čak su i policijski eksperti bili bili u neverici“, objasnio je Mario Zatler, službenih štajerske kriminalističke policije.

Stradali u eksploziji... Bernhard F. (29) i njegov otac Jozef (57)
Stradali u eksploziji... Bernhard F. (29) i njegov otac Jozef (57)

On je objasnio da je u toku uviđaja i osiguravanja mesta nesreće pronađeno nekoliko hiljada petardi, koje su zatim uništene u kontrolisnoj eksploziji.

„Pronašli smo između četiri i šest hiljada petardi“, dodao je Zatler.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, otac nije, kao što se do sada mislilo, učestvovao u izradipetardi, već je tog dana samo svratio u radionicu. U eksploziji je pričinjena ogromna materijalna šteta, a oštećenja su pretrpeli i objekti koji su bili udaljeni od mesta nesreće čak dva kilometra.

Procenjuje se da je ukupna šteta oko milion evra. Neizvesno je da li osiguranje pokriti popravku komšijskih kuća, budući da je uzrok nesvakidašnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja