Hteo da se ubije zbog bivše, pa se predomislio i ubio njenog novog dečka!
Foto: Polizei

Detalji zločina u Klagenfurtu

Hteo da se ubije zbog bivše, pa se predomislio i ubio njenog novog dečka!

Austrija -
Ubica je dodao da su za njega u tom trenutku postojale samo dve mogućnosti, ili da bivšu ljubav pridobije nazad ili da izvrši samoubistvo

KLAGENFURT - Motiv ubistva Franca V. (53), koga je na parkingu u Klagenfurtu sa tri metka iz pištolja usmrtio Ervin P. (Erwin P., 50), je ljubomora, piše danas austrijski Kronen cajtung.

Naime, Ervin P. je tokom rokonstrukcije zločina rekao da nije mogao da podnese što je njegova bivša devojka počela da se zabavlja sa Francom V. Pratio je novopečeni par i kada su se zaustavili na parkingu ispred dvorca Magereg u Klagenfurtu, Ervin P. je prišao automobilu sa pištoljem u ruci želeći, kako je rekao policiji, da popriča sa suparnikom.

Ubica je dodao da su za njega u tom trenutku postojale samo dve mogućnosti, ili da bivšu ljubav pridobije nazad ili da izvrši samoubistvo. Međutim, tokom razgovora sa svojim suparnikom, Ervin V. je, u napadu ljubomore, izvadio pištolj i ispalio tri metka u Franca V., koji je na licu mesta podlegao povredama.

"Siguran sam da se u trenutku ubistva radilo o trenutnom pomračenju uma“, izjavio je nakon rekonstrukcije zločina Mihael Zomer (Michael Sommer), advokat okrivljenog. Zomer je takođe rekao da je njegov klijent tokom rekonstrukcije bio potpuno kooperativan, ali je dodao i to da je sve vreme i plakao.

"Najdublje se kajem. Sve bih dao da promenim to što sam učinio, ali nažalost to nije moguće“, poručio je Ervin P. preko svog advokata, koji je još dodao da njegov klijent preuzima punu odgovornost za svoj zločin.

Podsetimo, ubistvo se odigralo u nedelju, 2. novembra, oko pola četiri popodne na parkingu ispred dvorca Magereg u Klagenfurtu. Uplašeni prolaznici su pozvali policiju nakon što su začuli nekoliko hitaca iz pištolja.

Po dolasku na mesto zločina službenici su, u crnom automobilu marke BMW X3, na vozačevom sedištu pronašli ubijenog Franca V. Ervin P. je, nakon policijske potrage koja je trajala skoro 40 sati, uhapšen u jednoj šumi u mestu Senkt Urlih (St. Urlich), u blizini kuće svojih roditelja. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track