MILO ZA DRAGO: Trudna poslanica napustila stranku milijardera Franka Štronaha!
Foto: Reuter

Posle otkaza

MILO ZA DRAGO: Trudna poslanica napustila stranku milijardera Franka Štronaha!

Austrija -
Nahbaur, koja je pre nekoliko dana objavila da je trudna, najpre je dobila otkaz u Štronahovoj firmi, a sada je odlučila da da ostavku na mesto potpredsednice partije

BEČ - Katrin Nahbaur (Kathrin Nachbaur), desna ruka austrijsko-kanadskog milionera Franka Štronaha (Frank Stronach), napušta njegovu partiju Tim Štronah. Nahbaur, koja je pre nekoliko dana objavila da je trudna, najpre je dobila otkaz u Štronahovoj firmi, u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama zarađivala oko 140.000 evra godišnje, a sada je odlučila da, zbog ideoloških razlika, da ostavku na mesto potpredsednice partije.

Iako mlada političarka napušta dosadašnju partiju, ona će ostati poslanica Nacionalnog veća austrijskog parlamenta i predsednica poslaničkog kluba Štronahove partije u ovoj instituciji. Iako je Nahbaur ponudila ostavku na mesto šefice poslaničkog kluba, njoj je jednoglasno izglasano poverenje. Ko će buduću majku zameniti na čelu partije još nije poznato.

Poslanik Tima Štronah, Markus Franc sinoć je potvrdio pisanje pojedinih austrijskih medija da Nahbaur napušta Štronaha. On je dodao da će političarka ostati članica štajerskog Tima Štronah, ali da je povukla svoje članstvo iz republičke partije.

On je za dodao da će Nahbaur, koja je ostavku dala "zbog razlika u mišljenjima“, sa parlamentarnim klubom ubuduće voditi samostalnu politiku, liberalnu u privrednom pogledu, sa konzervativnim sistemom vrednosti, te je izrazio nadu da će i sam Štronah uskoro uvideti da je ova promena donela „principijelno pozitivne“ promene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track