(VIDEO) ŠTRAHE PONOVO ŠEF FPÖ: Iduće godine ću poslati Hojpla u penziju!

Održan kongres slobodaraca

(VIDEO) ŠTRAHE PONOVO ŠEF FPÖ: Iduće godine ću poslati Hojpla u penziju!

Austrija -
Štrahe je od 2002. na čelu stranke, a kao i do sada, gotovo svi članovi glasali su za njegov reizbor - 388 od mogućih 391 glasova

BEČ - Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache) je sa 99,23 % glasova ponovo danas na kongresu Slobodarske partije Austrije (FPÖ) izabran za šefa plavih. Moto skupa glasio je "Beč Bečlijama. Došlo je naše vreme!“. Štrahe je od 2002. na čelu stranke, a kao i do sada gotovo svi članovi glasali su za njegov reizbor - 388 od mogućih 391 glasova!

Skup je počeo oštrim kritikama na račun vladajuće koalicije u Beču sastavljene od Socijaldemokratske stranke (SPÖ) i Zelenih.

Štrahe je izjavio da je spreman da preuzme odgovornost i rukovođenje Bečom i da će dosadašnjeg gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla (Michael Häupl) na sledećim izborima 2015. poslati u penziju!

FPÖ predlaže oštru borbu protiv džihadizma i mogućnost gubljena državljanstva za pristalice islamske države (IS). "Borba protiv islamskog ekstremizma trebalo bi da počne još u obdaništima i školama“, dodaje Štrahe.

I Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkom parlamentu, oštro je kritikovao politiku crveno-zelene koalicije u Beču.

"Socijaldemokratska stranka je već 20 godina na vlasti u glavnom gradu Austrije, od toga četiri godine u koaliciji sa Zelenima, a iza sebe ostavlja pustoš: U dugovima je do guše, oborili su rekord po pitanju nezaposlenosti i porasta kriminala, a i majstori su u uvođenju novih dažbina!“ rekao je Gudenus.

On dodaje da je FPÖ ta stranka čiji poslanici najčešće ukazuju na probleme građana.

Slobodarska partija zamera vladajućoj gradskoj koaliciji zatvaranje policijskih stanica i pored toga što je kriminal iz meseca u mesec u porastu, što zbog jeftine radne snage iz istočne Evrope domaći građani ostaju bez posla i što Hojpl ne radi ništa protiv radikalizacije islama u Beču.

Podsetimo, FPÖ je na prošlim izborima u Beču osvojio više od 25 odsto glasova i aktuelne ankete najavljuju ubedljivi porast broja glasova za njih, kao i verovatnu pobedu na narednim izborima.(S. V.)

http://www.youtube.com/watch?v=X_t-sti-bKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track