BEOGRAĐANINU 18 GODINA ZA UBISTVO BIVŠE: Pretio da će je živu sahraniti, pa joj zario nož u srce!

Završeno suđenje u Beču

BEOGRAĐANINU 18 GODINA ZA UBISTVO BIVŠE: Pretio da će je živu sahraniti, pa joj zario nož u srce!

Austrija -
Nakon što su kratko pre ubistva raskinuli, često su se žučno raspravljali, pa joj je on i na Fejsbuku ostavljao poruke sa salvama uvreda, a u nekoliko navrata napisao je i "sahraniću te živu“!

BEČ - Viši pokrajinski sud u Beču osudio je u juče u ponovljenom procesu na 18 godina zatvora Beograđanina Igora M. (34), koji je 11. februara u svom stanu u Beču, kuhinjskim nožem do smrti izbo svoju bivšu devojku Tatjanu R. (20), takođe poreklom iz Srbije. Igor M. je prvobitno bio osuđen na 15 godina zatvora.

Iako se optuženi nije žalio na prvu presudu, državno tužilaštvo je uložilo žalbu, a u drugom sudskom procesu zatvorska kazna mu je povećana za tri godine. Na odluku ovog suda nijedna strana više ne može da uloži žalbu.

Podsetimo, prema rezultatima istrage, Tatjana R., čija je porodica poreklom iz Srbije, bila je u vezi sa Igorom, koji se pre nekoliko godina doselio u Austriju, a nakon što su kratko pre ubistva raskinuli, često su se žučno raspravljali, pa joj je on i na Fejsbuku ostavljao poruke sa salvama uvreda, a u nekoliko navrata napisao je i "sahraniću te živu“.

Ona je 11. februara uveče otišla kod njega u posetu, ali pošto se narednog jutra nije pojavila na poslu roditelji su prijavili nestanak.

Igor M. na sudu (Printkstin Österreich.at)
Igor M. na sudu (Printkstin Österreich.at)

S obzirom na to da niko nije znao za njen odlazak kod bivšeg dečka, za devojkom se isprva tragalo, a policija je otišla do Igorovog stana tek tri dana kasnije, kada je to spomenula jedna od njenih drugarica. Inspektori su, nakon što su razvalili ulazna vrata, na podu u dnevnoj sobi, u lokvi krvi pronašli njeno beživotno telo. Igora, međutim, nije bilo, a ubrzo se došlo i do saznanja da je otputovao za Srbiju.

I dok je policija pripremala međunarodnu poternicu, on se pojavio u pratnji advokata govoreći da je moguće da je ubio Tatjanu, ali u samoodbrani, navodeći da ima "izvesne rupe u pamćenju“ onoga što se dogodilo te noći.

Sudeći po rezultatima obdukcije, Tatjana R. je svim silama pokušala da se spasi, a na njenim rukama otkrivene su brojne odbrambene povrede, međutim, ubica joj je zario nož u srce čega je ubrzo preminula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track