DOBRE VESTI: Austrijski investitori zainteresovani za dalje ulaganje u Srbiju!

Ekonomija

DOBRE VESTI: Austrijski investitori zainteresovani za dalje ulaganje u Srbiju!

Austrija -
Austrijske firme i dalje najveći strani investitor u Srbiji sa oko 2,9 milijardi evra i 450 firmi iz Austrije koje su prisutne na tržistu Srbije, kaže predstavnik Privredne komore Austrije (PKA) Andreas Hajdentaler

BEOGRAD - Predstavnik Privredne komore Austrije (PKA) Andreas Hajdentaler smatra da postoji veliko interesovanje austrijskih firmi za Srbiju i najavljuje dobre vesti za iduću godinu.

On je, u izjavi Tanjugu, ukazao da su austrijske firme i dalje najveći strani investitor u Srbiji sa oko 2,9 milijardi evra i 450 firmi iz Austrije koje su prisutne na tržistu Srbije.

Hotel Radison Blu - Stari Mlin u Beogradu je, kako je rekao, najnovija realizovana investicija, vredna 55 miliona evra.

Hajdentaler ukazuje i na rast srpskog izvoza u Austriju, koji je u prva tri kvartala porastao za 12 odsto na 255 miliona evra, dok je izvoz iz Austrije blago opao i iznosio 365 miliona evra. Austrijske firme, prema njegovim rečima, veoma su zainteresovane za Srbiju.

Na pitanje da li se mogu očekivati dalje investicije iz Austrije u Srbiju u idućoj godini Hajdentaler je odgovorio:

"Mislim da ćemo i u idućoj godini imati dobre vesti".

U Beogradu je sinoć, u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, otvoren novi hotel Radison Blu - Stari Mlin, projekat "Soravia" grupacije iz Beča. Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner je tim povodom izrazio zadovoljstvo što Austrija doprinosi razvoju individualnog i kongresnog turizma u Beogradu. Prema njegovim rečima, turizam ima najveći potencijal kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track