DVE SAOBRAĆAJKE: Pokosio pešake na trotoaru, a dečak podleteo pod auto!
Foto: Printscreen Heute.at

CRNI PETAK

DVE SAOBRAĆAJKE: Pokosio pešake na trotoaru, a dečak podleteo pod auto!

Austrija -
Tri osobe starosti 10, 20 i 73 godine zadobile su teške povrede u dve odvojene saobraćajne nesreće koje su se dogodile u Beču u roku od deset minuta

BEČ - Tokom popodneva u petak, u razmaku od desetak minuta, u Beču su se dogodile dve saobraćajne nesreće u kojima je teško povređeno troje pešaka starih 10, 20 i 73 godine.

Prva nesreća dogodila se oko 15.30 sati u ulici Trostštrase (Troststraße), u desetoj bečkoj opštini Favoriten, ispred jedne tramvajske stanice. Iako tačni detalji udesa još uvek nisu poznati, prema rečima svedoka, dečak (10) je iznenada istrčao na ulicu. Tom prilikom, vozač automobila, nije uspeo pravovremeno da zakoči, te je svojim vozilom udario dečaka.

Prilikom udara dečak je zadobio teške povrede i odmah je, nakon pružanja prve pomoći na licu mesta, prebačen u bolnicu na dalje lečenje.

Samo desetak minuta kasnije, oko 15.40 časova, na raskrsnici ulica Gumpendorfer štrase (Gumpendorfer Straße) i Oto-Bauer-gase (Otto-Bauer-Gasse), u sedmoj bečkoj opštini, vozač jednog automobila je iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar i tom prilikom pokosio dvoje prolaznika, devojku (20) i muškarca (73).

Nakon pružanja prve pomoći oboje povređenih su hitno prebačeni u bolnicu. Ronald Pakert (Ronald Packert), portparol hitne pomoći, je saopštio da je prilikom udesa muškarac zadobio teške povrede, dok je devojci slomljena noga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track