ŠVERCOVAO PETARDE I VATROMET: U gepeku vozio 40 kilograma čistog baruta!
Foto: LPD Wien

Tempirana bomba

ŠVERCOVAO PETARDE I VATROMET: U gepeku vozio 40 kilograma čistog baruta!

Austrija -
Policija je odmah privela mladića i zaplenila više od 1.000 petardi i vatrometa, među kojima su se nalazili i oni, koji zbog neadekvatnog rukovanja mogu dovesti do teških telesnih povreda

BEČ - Bečka kriminalistička policija otkrila je mladića (19) koji putem interneta prodaje nedozvoljena pirotehnička sredstva. Policajci sa prodavcem dogovolili termin "kupovine“ i zaplenili 160 kilograma vatrometa i petardi, u kojima je bilo 40 kilograma čistog baruta!

Nakon što su na internetu pronašli mladićev oglas u kojem je stajalo da prodaje vatromete i petarde, policajci su ga nazvali, predstavili se kao kupci, te ugovorili susret za subotu, u 13.30 časova, u ulici Kvelenštrase (Quellenstraße), desetoj Bečkoj opštini.

Prema rečima policije, mladić je na mesto sastanka došao automobilom, čiji je gepek bio u potpunosti ispunjen nedozvoljenim pirotehničkim sredstvima. Naravno, policija je odmah privela mladića i zaplenila više od 1.000 petardi i vatrometa, među kojima su se nalazili i oni, koji zbog neadekvatnog rukovanja mogu dovesti do teških telesnih povreda.

Tokom policijskog saslušanja Bečlija je priznao da je spornu robu nabavio u Češkoj, a zatim je prošvercao u Austriju i prodavao putem interneta. Mladiću je napisana prijava i sada ga očekuje kazna u iznosu do 10.000 evra ili višenedeljna zatvorska kazna.

U Austriji se svake godine zapleni ili uništi oko tri tone nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track