OČEKIVANI REZULTATI: Preduzetnici su za to da prodavnice rade i nedeljom!
Foto: Kurir Austrija

ANKETA PRIVREDNE KOMORE BEČA

OČEKIVANI REZULTATI: Preduzetnici su za to da prodavnice rade i nedeljom!

Austrija -
Većina anketiranih podržala je i predloge WK Vien da "letnje bašte" budu otvorene i zimi , kao i smanjenej od 10 posto doprinosa za zdravstvo

BEČ - Privredna komora Beča (WK Vien) je objavila rezultate ankete među svojim članovima, preduzetnicima u gradu, o nekoliko pitanja o kojima su se poslednjih meseci vodile polemike. Oni su se izjašnjavali o tome da li bečka Privredna komora treba da podrži da u turistički frekventnim zonama u gradu prodavnice rade i nedeljom, zatim da li da se rad ugostiteljskih „letnjih bašti“ dozvoli i zimi, te da li treba smanjiti zdravstveni doprinos samostalnih preduzetnika za deset odsto ili potpuno ukinuti učešće u troškovima lekarskih pregleda.

Rezulti su unakvi kavima se i nadalo rukovodstvo Privredne komore Beča, u kojem apsolutnu većinu ima privredni savez (Wirtschaftsbund), to jest Narodna partija, (ÖVP):

- 72,6 odsto ispitanika smatra da prodavniceu „turističkim zonama“ Beča treba da budu otvorene i nedeljom.- 80,9 odsto smatra da „letnje bašte“ mogu da budu otvorene i zimi, ukoliko ne smetaju izlozima na ulicama, božićnim sajmovima i sl.- 60,1 odsto samostalnih preduzetnika bi više volelo da se njihov zdravstveni doprinos smanji na deset odsto, dok je 39,9 odsto za to da se potpuno ukine njihova participacija u lekarskim pregledima.

Ovo je jasan znak bečkih samostalnih preduzetnika i nalog za razgovore sa socijalnim partnerima i gradom Bečom, poručuju iz bečke Privredne komore.

Od 90.000 preduzetnika na anketu odgovorilo njih 14.465!

Socijaldemokratsko privredno udruženje (SWV), se, sa predstavnicima ostalih partija koje kandiduju na izborima za PK Beča u februaru 2015, nada da će uspeti da smanji apsolutnu većinu narodnjačkog Privrednog saveza. U SWV-u komentarišu pitanje otvaranja prodavnica nedeljom u turističkim zonama kontrapitanjem: „72,6 odsto preduzetnika želi kupovati nedeljom, ali ko želi da radi?“. Predsednik bečkog SWV-a, Fric Štrobl (Fritz Strobl),upozorio da je na anketu odgovorilo samo 14.465 od 90.000 upitanih samostalnih preduzetnika, koliko ih ukupno ima Beču On je rekao da to pokazuje da je u ovom slučaju većina odlučivala o manjini koja će biti pogođena odlukom o radu prodav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track