ŽRTVA UBICU PUSTILA U STAN: Na smrt izboden muškarac (39) u Tirolu!
Foto: Printscreen Heute.at

Svirepo ubistvo

ŽRTVA UBICU PUSTILA U STAN: Na smrt izboden muškarac (39) u Tirolu!

Austrija -
Na vratima i prozorima kuće nisu pronađeni tragovi provale, a u dnevnom boravku, gde je leš i pronađen, nisu vidljivi tragovi borbe, što upućuje na to da je žrtva najverovatnije poznavala ubica

MILBAHL - U Tirolu je pronađen mrtav muškarac (39) sa višestrukim ubodima nožem. Policija pretpostavlja da je žrtva poznavala ubicu, jer nema tragova nasilnog ulaska, kao ni tragova borbe.

Prema prvim rezultatima istrage ubistva se dogodilo u noći između ponedeljka i utorka u mestu Milbahl (Mühlbachl, pokrajina Tirol), a leš muškarca je u dnevnom boravku njegove kuće pronašla njegova rođaka. Kako mladić nije odgovarao na pozive, ona je došla do kuće i zatekla beživotno telo.

„Na gornjem delu tela ubijenog bile su vidljive višestruke ubodne rane“, kaže Valter Pup (Walter Pupp), šef tirolske kriminalističke policije. On dodaje da oružje, kojim je počinjeno ubistvo nije pronađeno, ali istražitelji sumnjaju da se najverovatnije radi o kuhinjskom nožu.

Meštani Milbahla u šoku... Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo ( Foto printscreen Heute)
Meštani Milbahla u šoku... Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo ( Foto printscreen Heute)

Policija još uvek nije pronašla nikakve dokaze koji bi ih upućivali na ubicu, te je za sada nepoznat i sam motiv ovog ubistva. Takođe, na vratima i prozorima kuće nisu pronađeni tragovi provale, a u dnevnom boravku, gde je leš i pronađen, nisu vidljivi tragovi borbe, što upućuje na to da je žrtva najverovatnije poznavala ubica.

Policija se nada da će više informacija imati nakon obdukcije tela ubijenog. Policija pretpostavlja da je ubica do kuće žrtve došao automobilom, i moli sve meštane, koji su nešto primetili, da im se jave. Osim toga, policija istražuje i da li je ubijeni, koji je radio u Insbruku, imao devojku, od koje bi možda mogli dobiti neke korisne informacije. Nedaleko od kuće žrtve žive i njegovi roditelji i sestra. Sanovnike ovog malog mesta šokirala je vest o ubistvu.

„Ovo je tragedija. On je bio dobar, nenametljiv i vredan mladić“, rekao je Aalfons Rastner, gradonačelnik ovog gradića, koji i sam živi u neposrednom susedstvu ubijenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track