INCIDENT ISPRED CRKVE: Turčin satarom odsekao Austrijanki deo uveta!
Foto: Reuters

Prišao s leđa

INCIDENT ISPRED CRKVE: Turčin satarom odsekao Austrijanki deo uveta!

Austrija -
Napadač je policiji saopštio da je ženu napao jer ne voli ljude koji idu u crkvu i dodao da taj dan za njega predstavlja dan za masakr!

FILAH - Muškarac poreklom iz Turske (24) napao je satarom ispred crkve u Filahu Austrijanku (80) i odsekao joj deo uveta.

Kako piše austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF) napad se dogodio juče ispred crkve Sankt Jozef (St Josef) u Filahu u Koruškoj. U trenutku kada je starica želela da uđe u crkvu, napadač joj je prišao s leđa, izvadio sataru, zamahnuo i ženi odsekao komad uveta.

Starica se oblivena krvlju odmah od bola srušila na zemlju. Napadača, koji je odmah pobegao sa lica mesta, policija je u veoma kratkom roku locirala i uhapsila. Prilikom hapšenja kod njega je pronađena satara kojom je počinjen napad, kao i i još jedan nož.

Iako je napadač policiji saopštio da je ženu napao jer ne voli ljude koji idu u crkvu i dodao da taj dan za njega predstavlja "dan za masakr“, šef policije Filaha Erih Londer (Erich Londer) je izjavio da se ovde nije radilo o političkom ili religioznom motivu napada.

"Ovde se ne radi o terorističkom činu. Mi polazimo od toga da je napadač težak psihički bolesnik“, rekao je Londer.

On je takođe dodao da je žrtva nakon napada odmah prebačena u pokrajinsku bolnicu Filah, gde su doktori uspeli da joj prišiju komad odsečenog uveta i ona je puštena na kućno lečenje. Napadač se trenutno nalazi u pritvoru, a više informacija biće poznato po okončanju istrage koja je trenutno u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track