(FOTO) Islamska zajednica osudila obaranje krsta!
Foto: Prinskrin Hojte

Reagovanje

(FOTO) Islamska zajednica osudila obaranje krsta!

Austrija -
U svom saopštenju IZ je izrazila zaprepašćenje, i naglasila da oštro osuđuje ovaj vandalski čin, naglasivši da prema islamu svi muslimani moraju da poštuju verske objekte drugih religija

BEČ - Islamska zajednica Austrije osudila je vandalski čin Egipćanina muslimanske veroispovesti, koji je nedavno u mestu Gros Encersdorf u Donjoj Austriji električnom testerom presekao i oborio krst sa Isusom Hristom. Ovo raspeće staro je 60 godina, i nalazilo se na javnoj travnatoj površini, piše danas dnevni list Hojte.

Nakon što je tokom jučerašnjeg dana ova priča izašla u javnost, izazvala je nevericu i bes čitave austrijske javnosti. Tim povodom odmah se oglasila i Islamska zajednica, koja je u svom saopštenju izrazila zaprepašćenje, i naglasila da oštro osuđuje ovaj čin. Takođe, se u saopštenju navodi da prema islamu svi muslimani moraju da poštuju verske objekte drugih religija.

Podsetimo, još od kad je kupio kuću Egipćanin se žalio komšijama da mu smeta krst sa figurom Isusa, koji se nalazio na javnoj travnatoj površini ispred njegovog dvorišta.

"Ne želim ga tu. Krst mora biti uklonjen“, govorio je Egipćanin svojim susedima. Nedavno, dok su trajali radovi na renoviranju njegove kuće, Egipćanin je od jednog majstora uzeo električnu testeru i presekao krst.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track