KAD PAUK ODNESE AUTO: 800 Bečlija godišnje ne dođe po svoje vozilo!
Foto: Wikipedia

Zainate se

KAD PAUK ODNESE AUTO: 800 Bečlija godišnje ne dođe po svoje vozilo!

Austrija -
Rok za podizanje odšlepanih automobila je šest meseci. Nakon isteka zakonskog roka vozilo ide na licitaciju ili na otpad

BEČ - Zbog nepropisnog parkiranja bečka Parking služba godišnje odnese oko 24.000 vozila, a oko 800 vlasnika vozila nikada ne dođe po svoje četvorotočkaše!

Mogući razlog ovakvog ponašanja vlasnika vozila uglavnom su visoke kazne. Naime, kada se uračunaju troškovi odvoženja auta, kao i kazna zbog nepropisnog parkiranja, vlasnika vozila će sve to skupa koštati najmanje 350 evra. Na ovu cenu potrebno je dodati i troškove parkinga za odšlepano vozilo. Svaki dan koji odšlepani automobil provede na parkiralištu bečke Parking službe košta dodatnih devet evra.

Rok za podizanje odšlepanih automobila je šest meseci. Nakon isteka zakonskog roka vozilo ide na licitaciju ili na otpad.

Međutim, nepodizanje automobila u zakonskom roku neća spasiti vlasnika od novčanih posledica.

"Iako odšlepani automobil nakon isteka zakonskog roka ide na licitaciju, vlasnik će dobiti račun sa svim uračunatim troškovima. Što znači da će on morati da plati sve troškove iako je ostao bez svog vozila“, rekao je za austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF) Kristijan Jurkovic (Christian Jurkovits), šef šlep službe bečkog Parking servisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track