PRVO, PA SRPSKO: Mali Aleksa prva beba rođena u austrijskom Medlingu u 2015!

Bejbi bum u novoj godini

PRVO, PA SRPSKO: Mali Aleksa prva beba rođena u austrijskom Medlingu u 2015!

Austrija -
Aleksa je na svet došao jutros u 01:41 i zdrava je beba. On je drugo dete Dragice Mojić, i mama i beba su dobro

BEČ - Mali Aleksa, sin naše zemljakinje Dragice Mojić koja živi u Medlingu (Mödling), nedaleko od Beča, prva je beba koja je na svet došla u ovom donjeaustrijskom gradu u novoj 2015. godini i jedna od prvih beba rođenih u Austriji neposredno posle ponoći, objavili su austrijski mediji. Aleksa je na svet došao jutros u 01:41 i zdrava je beba. On je drugo dete Dragice Mojić, i mama i beba su dobro.

Inače, prva beba u 2015. godinas rođena u Austriji je dečak Lusi, koji je na svet došao u porodilištu gradišćanskog gradića Oberpulendorfa. On se rodio tačno u ponoć i on je "Novogodišnja beba Austrije 2015". Nepun minut kasnije je u porodilištu štajerskog Feldbah rođen dečak Feliks. Obojica su zdrave bebe.

Prvorođeni Luis ima 3.680 grama i 54 santimetra. Njegovoj majci Beate Hrubi, 35-godišnjoj službenici iz Klostermarienburga, i njenom mužu Andreasu je to četvrto dete. Samo jedan minut po ponoći, ali posle Luisa i Feliksa, rodio se u gornjeaustrijskom Štajeru (Steyr) još jedan dečak, Julian. On je rođen carskim rezom i prvo je dete svojih roditelja.

Bilo je 14 minuta posle ponoći kada je u tirolskom Švacu rođen Benjamin. Prva curica ove godine u Austriji rodila se 16 minuta posle ponoći, u bečkoj Klinici Zemelvajs. Ona nije dobila odmah ime. Ime nije dobio ni dečak rođen u 00:19 u bolnici u St. Peltenu, glavnom gradu Donje Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track