DAČIĆ: Srbija ima podršku Austrije za predsedavanje OEBS-om

Šef srpske diplomatije u Beču

DAČIĆ: Srbija ima podršku Austrije za predsedavanje OEBS-om

Austrija -
Predsednik Austrije Hajnc Fišer i šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitali su mi na prvom danu predsedavanja Srbije OEBS-om i poželeli puno uspeha, izjavio je Dačić u Beču

BEČ - Srbija je dobila podršku Austrije za predstojeće jednogodišnje predsedavanje OEBS-om, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je danas u Beču prisustvovao tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije.

"Današnje prisustvo u Beču, na poziv austrijskih domaćina, iskoristio sam da na marginama koncerta, u pauzama, razgovaram sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom (Heinz Fischer) i mojim resornim kolegom Sebastijanom Kurcom (Sebastian Kurz). Oni su mi čestitali na prvom danu predsedavanja Srbije OEBS-om i poželeli puno uspeha“, kazao je Dačić u izjavi Tanjugu.

On je istakao da je dobio podršku Austrije, koja će 2017. predsedavati OEBS-om, za jednogodišnje vođenje ove organizacije koja okuplja 57 zemalja članice od Vladivostoka do Vankuvera.

Srbija je od danas preuzela predsedavanje OEBS-om od Švajcarske, a zvanično predsedavanje će početi 15. januara, kada je zakazana prva sednica Stalnog saveta ove organizacije, kojom će predsedavati šef srpske diplomatije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja