Najnovije vesti

DAČIĆ: Srbija ima podršku Austrije za predsedavanje OEBS-om

Šef srpske diplomatije u Beču

DAČIĆ: Srbija ima podršku Austrije za predsedavanje OEBS-om

Austrija
Predsednik Austrije Hajnc Fišer i šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitali su mi na prvom danu predsedavanja Srbije OEBS-om i poželeli puno uspeha, izjavio je Dačić u Beču

BEČ - Srbija je dobila podršku Austrije za predstojeće jednogodišnje predsedavanje OEBS-om, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je danas u Beču prisustvovao tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije.

"Današnje prisustvo u Beču, na poziv austrijskih domaćina, iskoristio sam da na marginama koncerta, u pauzama, razgovaram sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom (Heinz Fischer) i mojim resornim kolegom Sebastijanom Kurcom (Sebastian Kurz). Oni su mi čestitali na prvom danu predsedavanja Srbije OEBS-om i poželeli puno uspeha“, kazao je Dačić u izjavi Tanjugu.

On je istakao da je dobio podršku Austrije, koja će 2017. predsedavati OEBS-om, za jednogodišnje vođenje ove organizacije koja okuplja 57 zemalja članice od Vladivostoka do Vankuvera.

Srbija je od danas preuzela predsedavanje OEBS-om od Švajcarske, a zvanično predsedavanje će početi 15. januara, kada je zakazana prva sednica Stalnog saveta ove organizacije, kojom će predsedavati šef srpske diplomatije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...