NI NA BOŽIĆ NEMAMO DUŠE: Pet sati zaobilazili čoveka bez svesti, umro na putu za bolnicu!
Foto: Wikipedia

Poražavajuće

NI NA BOŽIĆ NEMAMO DUŠE: Pet sati zaobilazili čoveka bez svesti, umro na putu za bolnicu!

Austrija -
Sve to vreme nikome nije palo na pamet da stisne jedu od brojnih ručica za hitan poziv, koje se nalaze u liftu ali i na okolnim mestima na stanici

BEČ - Ljubav prema bližnjem postaju nepoznanica u Beču, čak i za veliki hrišćanski praznik Božić. Jedan čovek (58) ležao je onesvešćen pet sati u u liftu metroa, a zatim umro na putu do bolnice, pre svega zbog neosetljivosti sugrađana i nemarnosti radnika bečkog javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Viner Linijen (Wiener Linien).

Viner Linijen je potvrdilo da je na drugi dan rimokatoličkog Božića, 26. decembra oko sedam časova ujutru, u liftu koji povezuje linije U3 i U2 na stanici bečkog metroa Narodno pozorište (Volkstheater), pronađen jedan 58-godišnji muškarac. Ležao je bez svesti.

"Naše kolege su pokušale da ga reanimiraju, ali je čovek umro na putu do bolnice", kaže Dominik Griz (Dominik Gries), portparol Viner Linijen.

Ispostavilo se, međutim, da je onesvešteni čovek ležao pet sati. Bio je u liftu koji je veoma prometan, a i staklen, pa se i spolja jasno vidi da li nekoga ima u kabini. Sve to vreme nikome nije palo na pamet da stisne jedu od brojnih ručica za hitan poziv, koje se nalaze i u liftu ali i na okolnim mestima na stanici.

U Viner Linijen su utvrdili da su zakazala i dvojica radnika koji su zaduženi za redovan nadzor stanice. Oni su te noći propustili neke obavezne kontrolne obilaske, tokom kojih bi možda čoveku u liftu mogao biti spasen život. Radnici će najverovatnijie biti kažnjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track