(FOTO) SKANDALOZNO: Na ovom mestu je čovek 5 sati ležao bez svesti, a da mu niko nije pomogao!
Foto: Prinskrin Oe24.at

Otpušteni radnici bečkih linija

(FOTO) SKANDALOZNO: Na ovom mestu je čovek 5 sati ležao bez svesti, a da mu niko nije pomogao!

Austrija -
Policija sada pregleda video materijala nadzornih kamera i u slučaju da uspeju da identifikuju građane Beča koji su videli unesrećenog čoveka, a nisu pomogli, i njima slede prijave

BEČ - Dvojica radnika Bečkih linija (Wiener Linien) otpuštena su sa posla nakon skandala na katolički Božić, kada je muškarac (58) pet sati bez svesti ležao u liftu metroa i potom preminuo na putu do bolnice, piše danas austrijski portal oe24.

Zvanično, dvojica dežurnih radnika nisu tokom radnog vremena detaljno kontrolisala metro stanicu i zato nisu mogla ni da pronađu unesrećenog čoveka. Podsetimo, on se onesvestio u staklenom liftu koji povezuje linije U3 i U2 na stanici bečkog metroa Narodno pozorište (Volkstheater). Čudi, međutim, to što je čovek sve vreme bio kao u izlogu i potpuno je neverovanto da ga niko nije video, pišu austrijski mediji.

Policija zato sada pregleda video materijal nadzornih kamera i u slučau da uspeju da identifikuju građane Beča koji su videli unesrećenog čoveka, a nisu pomogli, i njima slede prijave.

"Naše kolege su pokušale da ga reanimiraju, ali je čovek umro na putu do bolnice", kaže Dominik Griz (Dominik Gries), portparol Viner Linijen.

Ispostavilo se, međutim, da je onesvešćeni čovek ležao pet sati. Bio je u staklenom lifut na veoma prometnom mestu, pa je svaki slučajni prolaznik mogao jasno da vidi da li nekoga ima u kabini.

Sve vreme nikome nije palo na pamet da stisne jedu od brojnih ručica za hitan poziv, koje se nalaze i u liftu ali i na okolnim mestima na stanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track