KONKURS ZA SVE UČENIKE U AUSTRIJI: Pokaži šta domovina znači za tebe!

Takmičenje za mlade kreativce

KONKURS ZA SVE UČENIKE U AUSTRIJI: Pokaži šta domovina znači za tebe!

Austrija -
„Cuzamen Esterajh“ organizuje takmičenje za sve od 10 do 19 godina koji tekstovima, fotografijama, video snimcima ili crtežima i slikama mogu da pokažu šta za njih znači Austrija

BEČ - Posle kampanje „Ponosan sam zato“ (#stolzdrauf; pokauzje na šta su ljudi ponosni u Austriji), austrijska država, u svim svojim pokrajinama, organizuje takmičenje za sve učenike, na temu domovine i identiteta. Organizator je „Cuzamen Esterajh“ (ZUSAMMEN: ÖSTERREICH), posebna inicijativa državnog Integracionog fonda koja promoviše pozitivne primere integracije stranaca u austrijskom društvu.

„Moja Austrija: Pokaži nam, šta znači domovina za tebe!“ je naziv takmičenja u kojem se pozivaju mladi u Austriji, stari od 10 do 19 godina, da tekstovima, fotografijama, video snimcima ili vlastitim crtežima i slikama pokažu šta za njih znači Austrija, šta shvataju kao svoju domovinu i na šta su ponosni u Austriji.

Poseban žiri će ocenjivati prispele radove. Deca, ali i čitava školska odeljenja mogu se takmičiti u tri kategorije: tekst, film/video i slika/fotografija. Pobednici usvakoj od kategorija moći će raditi u posebnim radionicama, ateljeima, sa relevantnim ekspertima i produbljivati svoje kreativne veštine.

Detaljnij podaci mogu se naći na www.zusammen-oesterreich.at/meinoesterreich. Najoriginalniji radovi biće objavljeni na internet-portalu ZUSAMMEN:ÖSTERREICH, kao i na fejsbuku (www.facebook.com/zusammenoesterreich).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track