JEFTINIJE ZA 35 POSTO: U Gracu godišnja karta za prevoz samo 228 evra!
Foto: Holding-graz.at

UGLEDALI SE NA BEČ

JEFTINIJE ZA 35 POSTO: U Gracu godišnja karta za prevoz samo 228 evra!

Austrija -
Cilj akcije je da se, kroz povećano korišćenja gradskog prevoza smanji upotreba automobila, a sve to radi manjeg zagađenja vazduha

GRAC - Godišnja karta za gradski prevoz u Gracu od danas košta svega 228 evra, umesto dosadašnjih 399 evra. Već prvog dana akcije prodato je 700 godišnjih karata. Iz gradskog prevoza saopštavaju da je broj karata po novoj ceni neograničen, tako da niko ne treba da se plaši da neće uspeti doći do povoljnije karte, piše danas austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Prema rečima Geralda Pihlera (Gerald Pichler), portparola Grac holdinga, osnovni cilj ove akcije je taj da se, kroz povećanje korišćenja gradskog prevoza sniženjem cene godišnje karate, smanji upotreba automobila, a sve to radi manjeg zagađenja vazduha.

Gracu je uzor u sprovođenju ovog plana bio Beč, u kojem se, od kada su smanjene cene godišnjih karata, broj vlasnika ove karte povećao za 40 odsto.Osim na svim prodajnim mestima gradskog saobraćaja, godišnju karta građani Graca mogu naručiti i putem interneta.

Svi stanovnici koji poseduju stare godišnje karte mogu naručiti nove, a razlika u ceni od 171 evra će im biti vraćena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track