BEČKI BAL U BANJALUCI: Koreograf  Hajnc Hajdenrih stiže kao specijalno pojačanje!
Foto: Damir Dervišagić

Prvi put u republici srpskoj

BEČKI BAL U BANJALUCI: Koreograf Hajnc Hajdenrih stiže kao specijalno pojačanje!

Austrija -
Za Dan zaljubljenih,14. februara u prestonici RS održaće se Bečki bal, a za savršene plesne korake biće zadužen poznati i priznati koreograf Hajnc Hajdenrih iz Austrije

BEČ/BANJALUKA - Spoj raskoši, elegancije, najboljeg ansambla i koreografa sasvim sigurno će ispisati najgraciozniju priču 14. februara u okviru prvog Bečkog bala, koji će biti održan u Kristalnoj dvorani hotela Bosna u Banjaluci. Interesovanje za ovaj događaja raste iz dana u dan, a pripreme su u punom jeku.

"Kao i uvek do sada, prilikom organizacije bala, vodimo računa o svakom detalju. Živim na relaciji Beč - Banjaluka, i što više vremena provodim u Banjaluci, sve sam sigurniji da će prijateljstvo između ove manifestacije i vašeg grada trajati mnogo godina", ističe Darko Miloradović, organizator Bečkog bala.

Za savršenu izvedbu bečkog valcera, plesa koji je temelj ove manifestacije, biće zadužen koreograf Hajnc Hajdenrihiz Austrije, koji je 30 godina bio član baletskog ansambla Bečke državne opere iz Austrije, koji je 30 godina bio član baletskog ansambla Bečke državne opere. Nastupao je i kao solista u većem delu klasičnog baletskog repertoara, posebno u karakternim ulogama, a učestvovao je i na turnejama širom sveta i u različitim TV produkcijama. Takođe, godinama je nastupao i u okviru Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije.

Hajdenrih je takođe poznat i kao organizator, koreograf, producent bečkih priredbi širom sveta, a u Banjaluci će svoje znanje preneti na lokalne plesne umetnike. Zahvaljujući njemu istančane korake valcera zaplesaće plesači u Banjaluci na Dan zaljubljenih.

"Izuzetno sam srećan što dolazim u Banjaluku. Čuo sam mnogo toga o vašem divnom gradu, a siguran sam da će i plesači sa kojima ću raditi pokazati svu gracioznost plesa kojem sam posvećen već mnogo godina", rekao je Hajdenrih.

Polako se približava dan održavanja jedne od najlepših svetskih kulturnih manifestacija, a spoj savršenstva koji će voditi najveći stručnjaci iz sveta plesa i klasične muzike, te poznavaoci bečke kulture, definitivno je nešto što se ne propušta.

(Frontal.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track