OBJAVILI RAT KOCKARIMA: Finansijska policija u Beču zaplenila 50 slot aparata!
Foto: Orf.at

Uspešna akcija

OBJAVILI RAT KOCKARIMA: Finansijska policija u Beču zaplenila 50 slot aparata!

Austrija -
Vlasnike lokala koji nisu poštovali novi zakon i uklonili slot aparate iz objekta čekaju kazne u iznosu između 1.000 i 10.000 evra, ukoliko ponove prekršaj kazna je 60.000 evra

BEČ - Tokom jučerašnje racije u Beču finansijska policija je zaplenila 50 slot aparata. Od 1. januara po novom zakonunjihova uporeba je zabranjena na teritoriji čitave austrijske prestonice, javlja ORF.

Svi slot aparati su oduzeti, a vlasnike lokala koji nisu poštovali novi zakon čekaju kazne u iznosu između 1.000 i 10.000 evra. Prema rečima Vilfreda Lenera (Wilfried Lehner), šefa bečke finansijske policije, u slučaju ponovnog kršenja ovog zakona vlasnike očekuju kazne i do 60.000 evra.

Lener naglašava da su svi vlasnici lokala imali dovoljno vremena da se informišu o novom zakonu u kojem jasno stoji da su od 1. januara ove godine poništene sve koncesije za upotrebu slot aparata koje je ranije izdao grad Beč. Osim organizovanih policijskih racija, na terenu se nalazi i veliki broj policajaca u civilu koji svakodnevno vrše provere lokala.

„Takođe, puno prijava o ilegalnim slot aparatima dobijamo i od samih građana Beča, te nakon toga šaljemo naše kontrolore na prijavljene lokacije“, rekao je Lener za ORF.

Šef bečke finansijske policije je još naglasio da novi zakon najčešće ignorišu vlasnici lokala, koji se nalaze u blizini bečkog Girtela (Gürtel). Prema njegovim rečima svaki četvrti lokal u blizini Girtela još uvek poseduje slot aparate, međutim finansijska policija radi i na rešavanju tog problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track