UŽAS: Dečak (2) se istrgao majci iz ruke i potrčao prema dedi pa podleteo pod auto!
Foto: ORF

Porodična tragedija u Austriji

UŽAS: Dečak (2) se istrgao majci iz ruke i potrčao prema dedi pa podleteo pod auto!

Austrija -
Majka potrčala za detetom ali je i nju udarilo taksi vozilo nanevši joj lakše povrede. Dečaku se lekari bore za život

GRAC - Dečaka (2) koji se istrgao majci iz ruke i istrčao na ulicu teško je povređen kada je na njega naletelo taksi vozilo. Majka (25), koja je potrčala za svojim detetom takođe je povređena ali je u nesreći zadobila lakše povrede.

Do nesreće je došlo juče prepodne, oko 11 časova, u ulici Keplerštrase (Keplerstraße) u Gracu. MAjka i si su šelatia a kada su stigli do jedne raskrsnice stali su jer je na semaforu bilo upaljeno crveno svetlo za pešake. Njih dvoje su bili na ivicu trotora i čekali da se upali zeleno svetlo. Međutim, dečak je u u jednom trenutku na drugoj strani ulice ugledao svog dedu, i tada je istrgao svoju ruku iz majčine i potrčao preko ulice.

Iako je majka odmah potrčala za svojim sinom, nažalost nije uspela da ga stigne na vreme i da ga zaustavi. Vozač taksija (62), koji je u tom trenutku svojim vozilom prilazio raskrsnici, čim je video dečaka, odmah pritisnuo kočnicu, nije uspeo da se zaustavi i udario je dečaka i zakačilo njegovu majku.

Od siline udarca dete je odleteo nekoliko metara i palo na asfalt. Mališan je sa teškim povredama ostao nepomično da leži na ulici. Ekipa hitne pomoći, koja je odmah došla na mesto nesreće, je teško povređenog dečaka prvo intubirala, a zatim odvezla u kliniku. Dečak je odmah prebačen na odelenje za intenzivnu negu gde se lekari bore za život ovog dvogodišnjaka.

Dečakova majka, koja je trčeći za sinom, takođe podletela pod taksi vozilo zadobila je lakše povrede i nakon što su joj u bolnici sanirane rane ona je puštena na kućno lečenje. Deda koji je bio svedok nesreće doživeo težak šok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track