INCIDENT U CENTRU BEČA: Lezbijke izbačene iz kafane jer su se ljubile!

Zasmetale konobaru

INCIDENT U CENTRU BEČA: Lezbijke izbačene iz kafane jer su se ljubile!

Austrija -
To nije bio samo poljubac za pozdrav. Protiv takvog poljupca nemam ništa. Međutim, ne moraju javno da pokazuju da pripadaju jedna drugoj, kaže upravnica kafane

BEČ - Dve žene izbačene su iz Kafane Prikel (Café Prückel) u centru Beča pošto su se strastveno ljubile pred konobarima i gostima.

Predstavnice "Osovine kritičkih učenica Beča" kažu da su se dve žene srele u Kafani Prikel i prilikom susreta pozdravile poljupcem. Kelneru je to zasmetalo i rekao im je da se više ne ljube. On je nastavio da bude neljubazan prema njima, pa su se gošće požalile šefu kafane. Posle toga su izbačene iz lokala.

Krista Sedlar, upravnica kafane izjavila je ORF-u da nije bila reč samo o poljupcu kakav je uobičajen kada se sretne dvoje ljudi.

"To nije bio samo poljubac za pozdrav. Protiv takvog poljupca nemam ništa. Međutim, ne moraju javno da pokazuju da pripadaju jedna drugoj", kaže upravnica kafane.

Ovo je diskriminacija istopolno orijentisanih, kažu borci za ženska prava i najavljuju demonstracije pred kafanom.

Pre deset godina dogodio se sličan slučaj u istoj kafani. Jedan lezbijski par je 2005. izbačen iz lokala zbog zagrljaja i ljubljenja. Posle toga su homoseksualni parovi protestovali u kafani.

"Osovina kritičkih učenica Beča" najavljuje demonstracije pred Kafanom Prikel u petak 16. januara popodne.

Incidenti u 2014. godini

U 2014. godini je u bečkim kafanama registrovano nekoliko incidenata između homoseksualnih parova i konobarima, odnosno kafanskom upravom, izjavio je ORF-u Gerd Piher iz organizacije "To Raša Vit Lav Ostrija", u okviru koje rade organizacije koje se bore protiv diskriminacije homoseksualaca, lezbijski, biseksualnih i transseksualnih lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track