POČELO ODBROJAVANJE: Beč dobio Evrovizijski toranj!

Pripreme za Pesmu Evrovizije

POČELO ODBROJAVANJE: Beč dobio Evrovizijski toranj!

Austrija -
Na tornju će od 26. januara kada gradonačelnik Kopenhagena zvanično preda ključeve Pesme Evrovizije, gradonačelniku Beča Mihaelu Hojplu početi odbrojavanje do početka takmičenja

BEČ - Beč je posle evrovizijskog tramvaja (27. decembra) dobio i Evrovizijski toranj kao još jedan simbol predstojećeg muzičkog takmičenja.

Toranj je postavljen na trgu Rathausplac i odbrojavaće dane do početka velikog muzičkog događaja. Visok je osam metara, a sa svih strana je obložen LED diodama koje će prikazivati preostalo vreme do početka Pesme Evrovizije i druge informacije.

Toranj u centru grada pokazivaće koliko je vremena ostalo do početka takmičenja
Toranj u centru grada pokazivaće koliko je vremena ostalo do početka takmičenja

Na tornju će od 26. januara kada gradonačelnik Kopenhagena zvanično preda ključeve Pesme Evrovizije, gradonačelniku Beča Mihaelu Hojplu početi odbrojavanje u satima, minutima i sekundama do prve polufinalne večeri.

Beč će dobiti i Evrovizijsko selo koje će biti otvoreno od 17. do 23. maja. U njemu će se moći da se okupljaju fanovi, Bečlije i gosti koji budu došli da prate Pesmu Evrovizije. U središnjem delu sela na trgu Rathausplac biće postavljena bina na kojoj će izvođači iz zemalja učesnica izvoditi razne programe, biće organizovane i razne tematske večeri, i večeri sa evrovizijskom muzikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track