AUSTRIJANCI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Danijel Krejg se seli u Tirol!
Foto: GC Images

NASTAVLJA SE SNIMANJE "SPEKTRA"

AUSTRIJANCI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Danijel Krejg se seli u Tirol!

Austrija -
Oko 700 stanovnika malog tirolskog mesta već mesecima je uzbuđeno zbog dolaska glumca Danijela Krejga koji tumači lik proslavljenog tajnog agenta 007

BEČ- Meštani malog mesta Obertiliah (Obertiliach) u istočnom Tirolu sa nestrpljenjem iščekuju dolazak Džejmsa Bonda. Posle kadrova snimljenih u poznatom skijalištu Seldenu (Sölden) i Altauzeu (Altausee), ekipa se premešta u Tirol, gde će biti nastavljeno snimanje novog akcionog spaktakla „Spektar“. Međutim, datum dolaska filmske ekipe u Obertiliah drži se u tajnosti.

Oko 700 stanovnika već mesecima je uzbuđeno zbog susreta sa glumcem Danijelom Krejgom koji tumači lik proslavljenog tajnog agenta 007, i već trljaju zadovoljno ruke jer očekuju da dobro zarade narednih nedelja dok filmska ekipa bude boravila u njihovom mestu.

Odluka da se ovaj visoko budžetni film snima upravo u Austrij, a ne u Italiji ili Švajcarskoj koje su bile u konkurenciji, veoma je obradovala Austrijance jer je to za njih neprocenjiva reklama za turizam.

„Iako su uvedene pojačane mere bezbednosti i čak blokirani neki putevi zbog snimanja atraktivnih akcionih scena, meštani se ne bune. Oni se raduju što će biti deo ovog filmskog spektakla“, izjavio je Matias Šerer (Matthias Scherer), gradonačelnik Obertiliaha.

Snimanje u Austriji trajaće do polovine februara. Svetska bioskopska premijera novog filma planirana je za 5. Novembar.S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track