MOGAO DA OSTANE BEZ RUKE: Dečak (9) upao u klopku za kune!
Foto: Printscreen Krone.at/Chris Koller

nESREĆA U GORNJOJ AUSTRIJI

MOGAO DA OSTANE BEZ RUKE: Dečak (9) upao u klopku za kune!

Austrija -
Vlasnik lovačkog društva Volfgang F. (67) (Wolfgang F.), prijavio se sam u policiju i priznao da je samo četiri sata pre nesreće postavio zamke za kune iako je to zabranjeno

FARKIRHEN – Devetogodišnji Sajmon Falkner (Simon Falkner) umalo nije ostao bez ruke dok se igrao kraj potoka u mestu Farkirhen (Pfarrkirchen) u Gornjoj Austriji.

Dečak je sa majkom i rođakama šetao, a u jednom momentu je otrčao sa sestrom Sofi (Sophi) do potoka, priseća se njegova majka Brigita Falkner(Brigitte Falkner 39).

"Povikao je "Mama, evo u vodi neki gvozdeni krug“ i pružio radoznalo ruku, a onda je počeo da vrišti iz sveg glasa", priča još uvek u šoku Brigita.

Dečaku je ruka ostala zarobljena u klopci za kune, a oštri zupci su mu se zarili u kožu. Zahvaljujući debeloj zimskoj rukavici nije došlo do ozbiljnijih povreda i gvozdene "čeljusti" nisu otkinule šaku nesrećnom dečaku. Dok je majka uspaničeno zvala pomoć, baka i tetka su uspele da oslobode Sajmona iz klopke.

Kada su stigla kola hitne pomoći dečaku je pružena prva pomoć i sanirane povrede, a potom je prevezen u bolnicu u Rorbaher (Rohrbacher). Dečak se polako oporavlja, funkcija ruke je sačuvana, ali je zglob leve šake je još otečen.

Vlasnik lovačkog društva Volfgang F. (67) (Wolfgang F.), prijavio se sam u policiju i priznao da je samo četiri sata pre nesreće postavio zamke za kune iako je to protivzakonito. Naime zbog sličnih nesreća koje su se ranije događale u Austriji je zabranjena upotreba ovih klopli, osim u izuzetnim slučajevima, kada je neophodno dobiti dozvolu opštine (Bezirkshauptmannschaft).

Lovac koji je i sam bio vidno potresen zbog povređivanja dečaka, objasnio je da je pokušao da se odbrani od najezde kuna. "Toliko su se namnožile da više ne znamo šta da radimo!Nisam ni pomislio da neko može da bude povređen!“ izjavio je Vofgang F. u policiji.

M. Ć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track